“Gülümse İzmit Bu Zafer Hepimizin”

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda düzenlenecek etkinlikleri kapsamında bilgi sunmak için basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Hürriyet, “30 Ağustos 1922 tarihi ulusumuzun özgürlük ve bağımsızlığa olan aşkının en büyük kanıtıdır.26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz, Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Anadolu coğrafyasında yaşayan Türk milletini özgürlüğüne kavuşturan altın bir sayfadır” dedi.

ETKİNLİKLER 5 GÜN BOYUNCA SÜRECEK

Konuşmalarına devam eden Başkan Hürriyet, “Zaferin 97. yıl dönümünün bu yıl, İzmit’in her noktasında hissedilmesini istiyoruz. Bu önemli günü sadece bir gün olarak değil bütün bir hafta kentimizin çeşitli noktalarına yaydığımız programlarla 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın onuruna, gururuna yaraşır bir şekilde kutlayacağız, Büyük Zaferin büyük coşkusunu vatandaşlarımıza yaşatacağız. “Gülümse İzmit Bu Zafer Hepimizin” diyerek 26 Ağustos Pazartesi günü başlayacak etkinliklerimiz 30 Ağustos akşamı muhteşem bir finalle sona erecek” şeklinde konuştu.

DOLU DOLU PROGRAMLAR

Başkan Hürriyet, “Büyük Taarruzdan başlamak üzere 5 günlük dolu dolu bir program planladık. Bu zafer tüm Türkiye’nindir. İzmit’in birçok bölgesinde halkımızın rahatlıkla katılabileceği bir program yaptık. Her günü dolu dolu olan ve her günü yeni sürprizlerle bir programımız var. Bu zafer coşkusunu yaşatacak programımız çok güzel olacak” ifadelerinde bulundu.

İZMİT KENT MEYDANI’NI CANLANDIRACAĞIZ

Başkan Hürriyet, “Ayrıca biz etkinliklerimizin bir bölümünü İzmit Kent Meydan’ın gerçekleştireceğiz. İzmit Kent Meydanı’nın daha çok canlanması için çalışacağız. Eylül ve Ekim aylarında da kent meydanında etkinliklerimiz olacak. Özellikle üniversite öğrencilerini şehir merkezine çekmek istiyoruz. Bununla birlikte kent meydanı cazibe merkezi haline gelecek” ifadelerinde bulundu.

26 AĞUSTOS PAZARTESİ GÜNÜ

FOTOĞRAF SERGİSİ

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerini açıklayan Başkan Hürriyet, “Gün gün size programımızı açıklamak istiyorum;  Saat 18.00’de Türkiye’nin dört bir yanında konferanslar veren, sergiler açan, Çanakkale’nin Savaşları ve destanlarını Anadolu’ya anlatan ‘Gezici Müze Tır’  projesini de hayata geçiren tarihçi yazar Ahmet Uslu’nun “Anafartalar’dan Kocatepe’ye Koleksiyon Fotoğraf Sergisinin açılışını Yenicuma Tramvay Durağı yanında İzmit Kent Meydanında gerçekleştireceğiz”

İZMİT ODA ORKESTRASI

“İzmit’te pek çok orkestraya da şeflik yapmış olan ve ismini daha önce Kocaeli Sanayi Odası Orkestrası ile de sık sık duyduğunuz Şef Özgür Günay’ın yönetiminde kurduğumuz  ki bunu ilk defa da burada açıklamak istedim  İzmit Oda Orkestrası ile Tolga Alver Dans Okulu’nun Vals ve Tango dans gösterisi olacak”

İZMİT’E AYRI BİR RENK KATACAK

“Sözü açılmışken de İzmit Belediyesi bünyesinde kurduğumuz ve Şef Özgür Günay’ın yönetiminde olacak İzmit Belediyesi Oda Orkestrası, Türkiye’nin sanatsal profiline katkıda bulunmak, klasik müziğe destek vermek, evrensel müziği geniş kitlelere sevdirmek, İzmit’in kültürel ve sanatsal alanlarda tanıtımını yapmak hedefleri doğrultusunda ilerleyecek. Ve İzmit’in sanat hayatını geliştirecek, ayrı bir renk katacak. Buradan Oda Orkestramızın İzmit’imize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”

PANEL VE İMZA GÜNÜ

“İzmit Kent meydanındaki etkinliklerimiz bununla da sınırlı kalmayacak. Saat 19.30’da Gazeteci Deniz Zeyrek ve İsmail Saymaz’ın “Kurtuluş’tan Bugüne Atatürk’ün İzinde” panel ve kitap imza günü de yine İzmit Kent Merkezinde gerçekleşecek. Tüm İzmitlileri bu panele de buradan bir kez daha davet etmek istiyorum”

AÇIK HAVA SİNEMASI

“Saat 22.00’de de Büyük Zafere giden o zor yılları anlatan güzel bir dönem filmiyle, Yıldızlar Altında Film Gösterimini gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız açık hava sineması keyfini İzmit Kent Meydanında yaşayacak”

27 AĞUSTOS SALI GÜNÜ

YAĞLI BOYA SERGİSİ

“Saat 11.00’de Kocaeli’de 2012’den bu yana görsel sanatlar konusunda aktif etkinliklerini sürdüren Kocaeli Sanat Evi Derneği’nin “Zafere Doğru Yağlı Boya Sergisi”, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin müzik dinletisiyle birlikte Dolphin Alışveriş Merkezi Fuaye Salonunda İzmitlilerin beğenisine sunacağız”

ODA ORKESTRASI KONSER VERECEK

“Yine Tarihçi Yazar Ahmet Uslu’nun Anafartalardan Kocatepe’ye Sergisinin bir başka açılışını ise Cumhuriyet Parkı Sanat Galerisinde gerçekleştireceğiz. Saat 18.30’da Seka Park Uçurtma Tepesinde bir ilk olarak kurduğumuz şef Özgür Günay yönetimindeki İzmit Belediyesi Oda Orkestrasının çok anlamlı bir 30 Ağustos Zafer Konseri gerçekleşecek”

28 AĞUSTOS ÇARŞAMBA GÜNÜ

KURTULUŞ SAVAŞI SERGİSİ

“Tarihçi Ahmet Uslu’nun bu sefer koleksiyon fotoğraf sergisi değil, çok ilginizi çekecek başka bir sergisi daha olacak. Biliyorsunuz Ahmet Uslu’nun Çanakkale Sergisi sadece Çanakkale’de değil, Türkiye’nin pek çok ilinde milyonlarca insanla buluştu. Çanakkale zaferini anlatan savaş malzemelerinin yerine Kurtuluş Savaşında kullanılan malzemelerin, silahların, mermilerin yer aldığı “Kurtuluşa Büyük Taarruz Sergisi”nin açılışını saat 16.00’da İzmit Tarihi Hamam’da yapacağız. Bu açılışta bizlere Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin sunacağı canlı müzik dinletisi eşlik edecek”

NİKOMEDYA HALK DANSLARI GÖSTERİSİ

“Akşam saat 18.30’da ise Türkiye’yi yurtdışında yıllardır başarıyla temsil eden, pek çok ödül kazanan Nikomedya Halk Dansları Gösterisi Seka Park Uçurtma tepesinde olacak.

SUNAY AKIN GELİYOR

“28 Ağustos’un en büyük sürprizi ise hepinizin de çok iyi tanıdığı Sunay Akın’ın çok güzel bir gösterisi olacak. Sunay Bey’in “Çocuk Kalpler Kumpanyası – Bir Cumhuriyet Hikayesi” kesinlikle izlenmeye değer, izlediğinizde duygularınıza hakim olamayacaksınız. Sunay Akın’ın müthiş anlatımı ve sahne aldığı konserde harikalar yaratan Çocuk Kalpler Kumpanyasının şarkıları geceye apayrı bir renk katacak. Bu etkinliğimizde saat 20.30’da yine Sekapark Uçurtma Tepesinde gerçekleşecek”

29 AĞUSTOS PERŞEMBE GÜNÜ

TÜRK KIZILAYI’NDAN SERGİ

“Türk Kızılayı’nın Yürüyüş yolunda çok güzel bir sergisi olacak. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin müzik dinletisi eşliğinde Saat 11.00’de “Hilal-i Ahmer 1868 Türk Kızılayı Kurtuluş Cephesinde” konulu, Özel Koleksiyon Savaş Kartpostal Sergisi’ni vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız”

PANEL VE İMZA GÜNÜ

“Saat 18.30’da Seka Park Uçurtma Tepesinde Nikomedya Halk Dansları Gösterisi olacak ve hemen ardından saat 19.30’da Toplum bilimci yazar Prof. Dr. Emre Kongar panel ve kitap imza gününde vatandaşlarımızla buluşacak. Gittiği her yerde, katıldığı her programda, her söyleşi ve panelde onur konuğu olan Emre Kongar’ı bizler de İzmit’te onur konuğu olarak ağırlayacağız. Emre Kongar panelinin ardından saat 22.00 da yine Seka Park’ta “Yıldızlar Altında Film Gösterimi İzmitlilere çok güzel bir akşam yaşatacağız”

30 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ 

KIZILAY’IN SERGİSİ DEVAM EDECEK

“Saat 10.00’da “Hilal-i Ahmer 1868 Türk Kızılayı Kurtuluş Cephesinde” konulu, Özel Koleksiyon Savaş Kartpostal Sergisi, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin müzik dinletisiyle bir kez daha Yürüyüş Yolunda olacak”

ZAFER KORTEJİ

“Saat 17.00’de ise artık İzmit Belediye Meydanı olarak adlandırdığımız Belsa önünde gerçekleştireceğimiz Bando Konseri sonrasında saat 17.30’da İzmit Belediyesi önünden başlayacak Zafer Kortejiyle coşkumuzu zirveye taşıyacağız. Zafer Kortejimizin ardından zafer coşkusu Seka Park uçurtma tepesinde devam edecek”

VOLKAN KONAK KONSERİ

“Saat 18.30’da Nikomedya Halk Dansları Gösterisi ve Lazer Işık Şovu  ve  21.00’de ise Kuzeyin Oğlu Volkan Konak Konseri ve havai fişek gösterisiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerimizi taçlandıracağız.”

ZAFER RUHUNU YAŞATACAĞIZ

Program bilgisini basın mensuplarıyla paylaştıktan sonra Başkan Hürriyet, “Dolu dolu, en önemlisi güzelliklerle dolu bir 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Zafer Haftası etkinlikleri hazırladık. İzmit’te son yıllarda pek de yaşanmayan bu zafer coşkusunu vatandaşlarımıza yaşatmak istiyoruz. Gerçekleştireceğimiz her etkinliğin apayrı bir yeri var. Her etkinliğimizin Zafer ruhunu bir kez daha yaşatacağına olan inancım da tam. Buradan bir kez daha tüm vatandaşlarımızı Zafer Bayramı etkinliklerimize davet etmek istiyorum” dedi.

MİNNET VE ŞÜKRANLA ANIYORUM

Başkan Hürriyet son olarak, “Buradan bir kez daha 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten duygularımla kutluyor; ulusumuza eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817