GÜMÜŞ,“MHP DEVLETİN BEL KEMİĞİDİR.“
 Gümüş, MHP’nin yaşanan darbe girişimi ve sonrasındaki durumu hakkındaki görüşlerini ifade ettiği açıklamasında, ‘’Genel Merkez, Türkiye’nin içinde bulunduğu kaos ortamında doğru hareketler ve politikalar izleyerek ne kadar devletçi ve vatansever olduğunu koşulsuz göstermiştir. Hükümette bunun farkına varmış, genel sorunları çözmede MHP’den etkilenerek, görüşlerine önem vermiş, ona göre politika üretmiştir. Bu durum MHP’nin, devletin bel kemiği olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. MHP’nin  politikalarının hükümet tarafından uygulanması, güçlü Türkiye’ye ulaşmak noktasında başarı sağlayacaktır. MHP’siz bir devlet anlayışı kambur yönetim olacaktır. Halkın teveccühü de son yaşanan olaylardan sonra MHP’ye karşı artmıştır. Girdiğimiz ortamlarda bunu bire bir yaşamak bize mutluluk vermektedir’’ şeklindeki sözlere yer verdi.

‘’Muhalifler doğruyu görecektir’’

Gümüş, partide yaşanan hareketler hakkında da açıklamalar yaparak, ‘’Tabii ki kurumlarda fikir ayrılıkları olabilir, önemli olan sonuçta sevgi ve saygı çerçevesinde doğruyu bulmaktır. Ülkücü camianın her ferdi bir biriyle kardeştir. Bu kardeşler günü geldiğinde gerekeni yapacak ve MHP’nin daha güçlü olabilmesi için doğru kararı verecektir. Bizi hiçbir dış kuvvet karıştıramaz ve bir birimize düşüremez. Bayramlaşmalarda da bu birlik ve beraberliğimiz dosta düşmana gösterdik. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli aynı birlik ve beraberlik duygusuna değinmiş, ülkücünün, yine diğer ülkücü ile kardeş olduğuna dikkat çekmiştir. ’’ dedi.

‘’Rusya’yla yakınlaşma doğru hareket’’

Mehmet Gümüş, bir söz ile başladığı açıklamasında, ‘’Konuşan düşman, içten pazarlıklı dosttan daha iyidir’’ diyerek, ‘’Ülkenin dış siyasetindeki değişmeleri, dünyadaki güç dengelerinin değişmesi ve eksen kaymasıyla aynı istikamette. Çin ve Rusya’nın küresel gücünü arttırması, Amerika’nın ekonomik ve askeri açıdan zayıflaması, Türkiye’nin de buna bağlı bir strateji ile doğru eksene kayması bana göre olumlu bir harekettir. Son 15 yıldır yapılan yanlış politikaların düzeldiğini, güçlü komşularımız ile bölgedeki olayları çözmede iş birliği içine girmemiz doğru bir harekettir. Rusya ile yakınlaşmayı doğru buluyorum. Dış politikada oluğu gibi içte de özellikle ekonomik alanda doğru adımlar atılmalı. İnşaat sektörünün yavaşlaması, tüm sektörleri olumsuz etkiledi. Bankaların faiz indirimi de halk tedirgin olduğu için yeterli olmadı. Yapılan yanlış uygulamalar sonucu bir çok insan mağdur oldu, esnaflar kepenk kapatmak zorunda kaldı. Çek ve senet kanunlarında değişiklikler yapılmalı, karşılıksız evrakta ağır cezalar verilmeli.  İşçi ve emekliye de ücret artışları gözle görülür şekilde yapılmalı ve piyasaya girecek olan sıcak ve canlı para arttırılmalı. Ancak bu akış sağlanırsa ekonomi de canlanmalar olur. Başta asgari ücretli, çalışanlar ve emekliler olmak üzere günün koşullarına uyan maaşların alınması sağlanmalıdır’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817