GÜNEY KORE HEYETİNDEN BÜYÜKŞEHİR’E ANLAMLI ZİYARET
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, G. Kore  İstanbul Başkonsolosu Ko,Ok Sok, Güney Kore Belediyeler Birliği Temsilcisi Yong-Durk Park ve Güney Kore Kültür Merkezi Genel Sekreteri Sung-Eun Shung’u ağırladı.

 

‘’SİZLER BİZİM ASKER ARKADAŞIMIZSINIZ’’

Başkan Vekili Özak ziyarette iki ülke arasında olan dostluktan bahsetti. Başkan Vekili Özak, ‘’Askerlik arkadaşları bir ömür boyunca unutulmaz. Sizler bizim asker arkadaşımızsınız, hatta kardeşimizsiniz. Güney Kore ülkemize ve şehrimize kardeştir. Biz Kocaeli olarak şehrimizde 1000’in üzerinde Koreli vatandaşımız ile birlikte yaşıyoruz. Burada Korelilere ait restoranlar, oteller mevcut. Her iki kültür de birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buluyor. Nazik ziyaretiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.

 

‘’BİRBİRİNE BAĞLI İKİ MİLLETİZ’’

Başkan Vekili Özak’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Güney Kore İstanbul Başkonsolosu  Ko,Ok Sok, ‘’Bizi kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz. Güney Kore olarak; 1951 yılında yanımızda olduğunuz için sizlere minnetarız. Bizler de 2002 Dünya Kupası’nda  sizleri yürekten destekledik. Yani iki ülke tarih boyunca birbirine bağlı kardeş milletler olarak yaşamışlardır. Sizlere yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu. Karşılıklı hediyeleşmenin ardından çektirilen toplu fotoğraf ile ziyaret sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817