Güney : "Makyajları Aktı"

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney İzmit Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı ve 2020 yılı Denetim Raporu hakkında ilçe başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına AK Parti İzmit Belediyesi Meclis Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş ve İzmit Belediyesi Denetim Komisyonu Başkanı Fikret Hocaoğlu katıldı.

“RAPOR ÇOK KONUŞULACAK”

Başkan Ali Güney açıklamasında şu ifadelere verdi; “6 Nisan günü gerçekleşen meclis toplantısında denetim komisyonu gündeme bomba gibi düştü. İşçiye hakkını verenlerin makyajı aktı. Bu raporu hazırlayan meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bu rapor daha çok konuşulacak. Sanat sokağına daha bir Atatürk heykeli bile dikemeyenler İzmit için çalıştığını iddia etti.

“BÜYÜK LAFLAR ETTİLER”

Bu anlayış göreve geldiğinde büyük laflar etti. Ellerinde salladıkları dosyaları bizimle bir türlü paylaşamadılar. Karalayarak, iftira atarak işten attıkları 29 personel hukuk yoluyla işlerinin başına döndüğü halde kendilerinden özür dileme erdemini göstermediler.

“SOMUT BİLGİLERE ULAŞTIK”

Mevcut yönetimin hangi usulsüzlüklere imza attığını anlatacağım. İl başkanının yeğenine nasıl iş verdiğini ortaya çıkardık. Arkadaşlarımızın titiz çalışması sonucu somut bilgilere ulaştık. Belediye kadrolarını siyasi hesaplarını kapatmak için kullanan, kadroları şişiren, belediye şirketlerine tüm partilerden insanları alan bir anlayışla hareket etti.

“BOYNUMUZUN BORCUDUR”

CHP’li vekilin kardeşine ihalesiz iş verilmiş. İl başkanının yeğenine 313 binlik doğrudan teminle iş verilmesi neresi küçük bir mesele midir? Bunların açıklanabilir bir yanı var mıdır? Yeni kurulup 310 bin lira iş ilan gizemli reklam şirketinde de bahsetmeyelim mi? Bunları ortaya çıkarmak boynumuzun borcudur. Biz görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek için bunu yapıyoruz. Biz gerçekleri açıkladık. Fatma Hanım gerçeklerin üzerini örtmek için partimize ithamlarda bulunuyor.

“HODRİ MEYDAN”

CHP’li vekilin kardeşine ve CHP İl başkanının yeğenine iş verip nasıl da ‘ben de elimdeki belgeleri çıkarırım’ der. Fatma Hanım meclisten kaçarcasına gitmiştir. Elinizde belge varsa çıkartmadıysanız bu hatadır. Bizim korkacak bir şeyimiz yok. Hodri meydan. Biz milletimizin hakkını korumaya devam edeceğiz.

“DOĞRUDAN TEMİNLE İŞ VERİLMİŞ”

Bir firma doğrudan teminle 672 bin liralık iş almış. Milletvekilinin kardeşi 217 bin liralık iş almış. Tüm kayıtlar mevcut. 2020’de en çok doğrudan temin alan bir firma bu. Bir firma ise seçimden sonra kuruluyor. İl başkanının yeğeni 313 bin liralık iş almış. O da doğrudan teminle iş alan firmalardan.

“CHP’Lİ ÜYENİN İMZASI VAR”

Fatma hanım bazı iddialarımıza yalan diyor. Bu raporda CHP’li meclis üyesinin imzası var. Necat Çakır profesyonel denetçidir. Müdürlükten alınan belgeler sonrası hazırlanan bir rapor. Bir de yoruma dayalı rapor diyor, anlamıyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817