GÜNEYDOĞU ANADOLU RÜZGARI ÇAYIROVA KO-MEK’TE ESTİ
 ‘’Gelenekseli Sergile’’ sloganı ile yola çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK), Türkiye’nin 7 bölgesinden farklı renkleri yılsonu sergilerinde sergilemeye devam ediyor. Marmara bölgesinin renklerini İzmit ilçe sergisinde sergileyen KO-MEK, bu kez Güneydoğu Anadolu bölgesinin birbirinden güzel geleneksel renklerini, tatlarını, gelenek ve görenekleri Çayırova’da sergiledi. Çayırova Belediyesi Düğün Salonu’nda açılan sergiye Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Yeşildal, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Naci Kork, AK Parti Çayırova İlçe Başkanı Zafer Kılıç, AK Parti Çayırova İlçe Kadın Kolları Başkanı Hacer Banu Çürüksulu Demir’in yanı sıra diğer birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İLAHİLER SESLENDİRİLDİ

Açılış öncesinde KO-MEK usta öğreticilerinden oluşan müzik grubu açılışa katılan vatandaşlara Regaip Kandili dolayısıyla birbirinden güzel ilahiler ve tasavvuf müziği eserleri seslendirdi. Daha sonra kursiyerler adına konuşan Yeni Mahalle kursiyerlerinden Melek Özbey, "Şükretmenin önemini, ailenin kutsallığını ve toplumsal sorunlar karşısındaki çözüm yollarını" KO-MEK ‪Değerler Eğitimi projesine katılarak öğrendiğini ifade etti.

 

BAŞKAN: “KO-MEK İLE EN İYİSİNİ YAPIYORUZ”

Açılışta konuşan ‪‎Çayırova Belediye Başkanımız Şevki Demirci, ‪‎yetişkin eğitiminin günümüzdeki önemine ve bu alanda KO-MEK’in önemli bir görev üstlendiğine değindi. KO-MEK’in bir halk üniversitesi olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ‘’Kursiyerlerimiz ürünlerin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bunu da tüm sergilerimizde hep beraber görüyoruz’’ dedi. ‘’Çocuklarınızı hayırlı birere evlat olarak yetiştirin’’ diye vatandaşları uyaran Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Evlatlarımız için Bilgievleri açtık, onları en iyi şekilde yetiştirin helalı haramı bilsinler’’ ifadesini kullandı. KO-MEK’in birçok başarılı işe imza attığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Biz hep beraberiz; dert varsa derman vardır. İhtiyaç varsa biz varız’’ şeklinde konuştu. Son olarak KO-MEK’in uyguladığı başarılı projelerden söz eden Başkan Karaosmanoğlu, eğitimler ile birlikte Değerler Eğitimi, Aile Okulu, KO-MEK Bohçası, Kur'an-ı Kerim Okuma, Her Sınıfın bir Yetim Kardeşi var gibi sosyal projelerin uygulanmasından ve bu sosyal projelere kursiyerlerden yoğun katılım olmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

 

KO-MEK PAYLAŞMA KÜLTÜRÜNÜN BİR PARÇASI

Çayırova ilçesinde görev alan usta öğreticilerin Ahşap Yakma Dağlama Sanatı ile hazırladığı ve kendisine hediye ettiği Alak Suresi tablosu Başkan Karaosmanoğlu’nu duygulandırdı. Evlenecek genç kızlara “KO-MEK Bohçası” hazırlayan kursiyerler ise ‪‎paylaşma ve ‪‎hediyeleşme kültürünü günümüzde de yaşatmaya devam ediyor. KO-MEK tarafından artık geleneksel hale getirilen “KO-MEK Bohçası”, Başkan Karaosmanoğlu tarafından düğün hazırlığı yapan Çayırova kurs merkezi kursiyeri Aslı Demirtaş’a verildi. Konuşmaların ardından protokol ve kursiyerler açılış kurdelesini keserek, 3 gün sürecek olan serginin kapılarını vatandaşın beğenisine açtı.

 

KINA GECESİ GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Güneydoğu Anadolu bölgesinin tüm güzelliklerinin yaklaşık 900 ürünle sergilendiği sergide birbirinden renkli görüntüler ortaya çıktı. Tamamı kursiyerlerin el emeği göz nurundan oluşan sergide Güneydoğu Anadolu’ya ait kültürel değerler de yansıtıldı. ‪Mardin Taş Evi dekoru ve işlemeleri ile ‪Kına Gecesi canlandırması görülmeye değerdi.

 

SERGİ 9 NİSAN’A KADAR AÇIK

Açılışla birlikte yüzlerce vatandaşın ziyaret ettiği sergi de Güneydoğu Anadolu bölgesi konseptiyle hazırlanan ürünler ziyaretçilerden tam not aldı.

Sergi açılışı gerçekleştirilen Çayırova’daki 3 kurs merkezinde 2.253 kişi ile eğitimler devam ediyor. Bu sayı ile Çayırova ilçesinde bugüne kadar 22.819 kursiyer KO-MEK’te eğitim almış olacak. Çayırova ilçesinde 54 farklı branşta eğitim alan kursiyerlerin el emeği göz nuru 900 seçilmiş ürünü ile açılan Çayırova İlçe Sergisi; 7-8-9 Nisan 2016 tarihlerinde 08.30-20.00 saatlerinde Çayırova Belediyesi Düğün Salonu’nda ziyarete açık kalacak.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817