Güreşler seneye daha da coşkulu olacak”
 Ülke çapında ses getirdi

Geçtiğimiz hafta sonu İshakçılar’da düzenlenen ve iki gün boyunca renkli görüntülere sahne olan 14’ncü Taşköprü Hasat Sonu Festivali’nin yağlı güreşleri büyük ilgi görmüştü. Ülke çapında ses getiren güreşlere sahne olan 14. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlık finalinde Recep Kara ile Mehmet Yeşil Yeşil karşı karşıya gelmişti. Kıran kırana bir final mücadelesine sahne olan güreşlerde rakibini mağlup eden Recep Kara, başpehlivan olmayı başarırken Taşköprü Güreşleri’nde sergilenen mücadeleler güreş severler tarafından taktirle karşılanmıştı.

 

İshakçılar Arena müjdesi

Bu yıl güreşleri özel kılan bir diğer nokta ise Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un konuşmasında güreş severlere verdiği müjde olmuştu. Derince’de sporun gelişmesi noktasında önemli projelere imza atan Başkan Bulut, bu yıl 14'ncüsü düzenlenen Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve Yağlı Güreşleri’nde yaptığı konuşmada, güreş severlere İshakçılar Arena’nın müjdesini verdi. Başkan Bulut’un işaret ettiği projenin gerçekleşmesi ile Derince'nin 7 mahallesi Çavuşlu, Geredeli, Karagöllü, Kaşıkçı, Tahtalı, Terziler ve Toylar'ı kapsayan bölge yeni cazibe merkezi olmaya aday.

 

Başkan Bulut’a teşekkür ziyareti

Güreşlerin ardından İshakçılar’da organizasyonla ilgilenen muhtarlar ve güreş camiasından isimler, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’u makamında ziyaret etti. Güreşlerle ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantıya Derince Belediyesi Meclis Üyeleri Fahrettin Karakoyun ve Nurhan Baytak, Çavuşlu Mahalle Muhtarı Eyüp Özcan, Geredeli Mahalle Muhtarı İbrahim Özkul, Karagöllü Mahalle Muhtarı Nevzat Şentürk, Tahtalı Mahalle Muhtarı Galip Yıldız, güreş ağası Sezgin Sert, Derince Taşköprülüler Dernek Başkanı Mustafa Ölmeztürk, güreş camiasının önde gelen isimlerinden Rıdvan Kara ve Ömer Aslantaş ile güreş severlerden Necdet Özer katıldı.

 

Arena 5 bin kişi kapasiteli olacak

Samimi bir şekilde gerçekleşen görüşmede muhtarlar ve güreş camiasının önde gelen isimleri bu yılki yapılan etkinliğin büyük ses getirdiğini belirterek, desteklerinden dolayı Başkan Bulut’a teşekkürlerini ilettiler. Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut ise yaptığı değerlendirmede, “İshakçılar’ın ve çevre merkezlerin Ata sporumuz olan güreşlere sahip çıktığını görmek bizi daha da teşvik ediyor. Bu vesile ile sizin öncülüğünüzde güreşlere katılım sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl 40x40 metre bir alan üzerinde 5 bin kişi kapasiteli yapacağımız İshakçılar Arena ile güreşlerin çok daha coşkulu geçeceğine inanıyorum” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.