Gürpınar'dan Gezi Parkı Açıklaması
DSP İl Başkanı Selman Yıldırım önce ki akşam parti binasında basın açıklaması düzenledi. Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili açıklama yapan Gürpınar, “Ülkemiz son iki haftadır Taksim’den çıkan bir kıvılcımın, ülkemizin her bir karesine santim santim yayılan yangına sahne olmaktadır. Şüphesiz ki bu yangın kimi yüreklerde için için yanarken, kimi bedenlerde ise sokaklara ve meydanlara inerek ülkemizi yöneten zihniyete karşı bir başkaldırışa dönüşmüştür” açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN İYİ ANALİZ ETMELİDİR

Gezi Parkı olaylarının sadece çevre duyarlılığı ile alakası olmadığını belirten Gürpınar, “Aslında bu olay Türkiye’de uzun bir süredir yaşanan suskunluğa, vatandaşlara yapılan baskılara karşı özgürleşme amacıyla yapılan başkaldırıdır. Günlerdir devam eden direnişi halkın kolay dönüşmediği toplu eylemlere dönüşen bu hareketi hepimizin çok iyi incelemesi gerekmektedir. Artık bunu en iyi analiz etmesi gereken kişi ismini bile söylemek istemediğim Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

TC’NİN KALDIRILMASINA KARŞI DİRENİŞ

Bu direnişin ‘Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alıyorum’ diyenlere karşı bir tavır direnişi olduğunu ifade eden Yıldırım, “Bu direniş TC ibaresini kamu kurum ve kuruluşlarından kaldırmak isteyenlere karşı bir direniştir. Bu direniş alkole ilişkin yasa çıkarılırken alkol kullananları ötekileştirenlere karşı bir direniştir. Bu direniş Suriye’yi özellikle karıştıran, ülkemizi de Suriye ile bir çatışamaya götüren anlayışa karşı direniştir” şeklinde konuştu.

SIKILAN GAZLARIN OLUMSUZ ETKİSİ

Öte yandan olaylar sırasında polislerin normal gaz kullanamadığını iddia eden Gürpınar, “Çok çeşitli göz yaşartıcı gazlar var. Bu sıkılan gazın ileride solunum sistemine olumsuz etkisi olmayacağının garantisi var mı? Şimdi İstanbul’da çok farklı bir gaz sıkıyorlar. Buna portakal gazı diyorlar. O gaza maruz kalan insanların önemli bir kısmı ertesi gün solunum yollarından rahatsızlandı. İlerde Başbakan bu yüzden suçlanırsa hiç şaşırmayız” diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817