Gürsu’ya tebrik
 MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, ilçe teşkilatına yaptığı ziyaret sırasında ilçe yönetimini tebrik ederek, ‘’Seçim bittikten sonra çalışmalara ara verip, bir daha ki seçimin yaklaşmasını beklememeliyiz. Gördüğüm kadarıyla sürekli çalışan yalnızca Körfez İlçesi var. Bu nedenle sizi ve başkanının Zeki Gürsu’yu tebrik ediyorum. Diğer ilçelerde olmayan bir çalışmayı başardığınız için kutluyorum’’ dedi. Türkkan, notlarını alarak konuyu meclise taşıyacağını söyledi.

Yenilmez, ‘’Her şeyi sattılar’’

Körfez eski Belediye Başkanı Erhan Yenilmez, kendi dönemlerinde hiç toprak satmadıklarını belirterek, ‘’Belediyeye ve halka kazandırdığımız tüm değerlerin tamamına yakını satıldı ve kalanlar da satılacak. Biz olanı koruduk ve üzerine değer kattık, ama onlar 12 yılda hepsini sattılar’’ dedi. Lütfü Türkkan, İlimtepe’de ki dairelerin satılacağı hatırlatılınca, ‘’Belediyeye ait olan daireler, bir şirketin borcu nedeniyle satılamaz ve ya devredilemez, burada bir usulsüzlük var, konu iyice incelenmeli’’ dedi.

Vahit Eryılmaz’da son yapılan meclis toplantısını hatırlatarak, ‘’Belediye Başkanı İsmail Baran, belediyenin borçlarını ileri sürerek kredi çekme yetkisi aldı. Borcu yapılandırıp taksitlere bölecek, sonra da bu parayı nakit olarak kullanacak ve belediyeyi borca sokacak’’ dedi.

İlimtepe’ye hastane

Milletvekili Lütfü Türkkan, ilçede sanayileşme ve limanlaşmanın hızla arttığına dikkat çekilmesi üzerine, ‘’Burasını madem ki liman ve sanayi kenti yapacaklardı, o zaman yerleşim alanlarını uygun alanlara çekmeliydiler. İlimtepe bizim başlattığımız ve çok yerinde bir uygulama. Bu alan zemin olarak çok sağlam ve çok temiz, sağlıklı bir havaya sahip. İklim koşulları ve havasıyla benzersiz olan İlimtepe’ye acilen akciğer hastalıkları ile ilgili bir hastane açılmalı. Bu hastane hem rahatsız olan vatandaşlara tedavi imkanı veriri, hem de İlimtepe’nin canlanmasını sağlar. Ne yazık ki, İlimtepe’nin bize ait proje olması nedeniyle buraya yatırım yapmaktan kaçınıyorlar. Tüpraş, mevcut olan amonyak tankı ve konulması istenen amonyak tankı ile Körfez bomba üzerinde yaşamaya mahkum edilmiş. Bu durumda halkın güven içinde olacağı bir yerleşim yeri olmalı, bunun içinde en uygun olan yer İlimtepe’dir. Körfez’de bir afet halinde (Pompei)’de yaşanan manzaralar, facia yaşanır’’ dedi.

Türkkan, İstanbul’dan limanların kaldırılmaya başlandığını da hatırlatarak, ‘’Kocaeli halkının sesi çıkmıyor diye limanları bu sahil hattına yerleştirmeye başladılar. 15 yıl sonra sahil tamamen liman olacaktır, Kocaeli talihsiz bir kent. Bana göre bir dozerle il sınırından girip bu kenti tamamen yıkarak yeniden dizayn etmek gerekiyor, plansız bir yapılaşma var ve devam ediyor’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817