Güzel : Özal öldürüldü, devlet büyükleri dikkat etmeli!!!

Derince Belediyesi tarafından Derince Eğitim Gelişim Projesi (DEREG) çerçevesinden düzenlenen konferanslar zinciri 4. sezonuna merhaba dedi. Bu güne kadar konusunda pek çok uzman, bilim adamı ve eğitimciyi ilçe halkıyla buluşturan Derince Belediyesi, bu sezonda da siyaset ve basın camiasından tanınan ve özellikle  28 Şubat sürecindeki mücadeleci kimliği ile bilinen Hasan Celal Güzel’i ilçe halkıyla buluşturdu. Siyaseti bıraktıktan sonra gazetelerde köşe yazarlığı yapan Güzel, sağlık sorunları nedeniyle 1 yıldır ara verdiği konferanslarına Derince’de başladı.

 

Demirel emir eriydi

Sabancı İlkokulu Konferans Salonu’nda 200’ü aşkın dinleyiciye seslenen Hasan Celal Güzel, Derince’nin son gördüğü andan beri epey geliştiğine vurgu yaptı. Konuşmasının başında Tanzimat ve Islahat Fermanaları’ndan Turgut Özal dönemine kadar ki çeşitli siyasi olayları özetleyen Güzel, İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin Osmanlı’yı bitirmek için mason locaları aracılığı ile kurulduğunu ifade etti. Turgut Özal’ın döneminin büyük bir bölümünü Kenan Evren ile mücadele ederek geçirdiğini belirten Güzel, dönemin diğer bir ismi olan Süleyman Demirel’in askerin emir eri gibi davrandığını söyledi.

 

Mesut Yılmaz hataydı

Özal’lı yılları ‘altın çağı’ olarak niteleyen Güzel, Özal’ın Cumhurbaşkanı olmasıyla kendisinin ve Mesut Yılmaz’ın ANAP’ın genel başkanlığı için yarıştığını ve Özal’ın da desteklemesiyle Mesut Yılmaz’ın yarışı kazandığını hatırlattı. Özal’ın Cumhurbaşkanlığı’nın sonlarına doğru kendisiyle görüştüğünü ve siyaset konuştuklarını dile getiren Güzel, Özal’ın Mesut Yılmaz konusunda hata yaptığını itiraf ederek yeni bir siyasi oluşum için birlikte hareket etme teklifinde bulunduğun u söyledi.

 

Kürtçe bilmeyen BDP’liler

BDP’liler tarafından son zamanlarda tartışma konuşu haline getirilen ana dilde savunma konusunda da önemli açıklamalar yapan Güzel, “Bu normal bir hak olması lazım. Var veya yok diye bir kanun olmaması, hakimin kanaatinde olması gerekir. BDP bu işi sulandırmayı seviyor. Ben bölgeyi karış karış defalarca gezdim ve Kürtçeyi de lehçeleriyle birlikte biliyorum. BDP’li vekillerin yarısından çoğu Kürtçe bilmez, zaten bir kısmı da Türk’tür.” dedi. Bölge halkının halkının uyandığını ve PKK’nın bölgeden eskisi kadar destek göremediğini de savunan Güzel, PKK militanların daha çok Suriye, İran ve özellikle Ermenistan’dan getirildiğine açıklık getirdi.

 

12 Eylül CHP’nin marifeti

12 Eylül ile birlikte hiçbir şeyin değişmediğini ve 12 Eylül’ün CHP’nin bir marifeti olduğunu savunan Güzel, bu savı için verdiği örnekte Ecevit’in müşavirleri Emin Paksüt ve Turhan Fevzioğlu’nun ihtilalin ertesi günü Kenan Evren’in yanında yer almasını gösterdi. Muhsin Yazıcıoğlu’nun özellikle askeri konularda bir dönemin kara kutusu olduğunu dile getiren Güzel, Yazıcıoğlu ölmeseydi onun yönetimindeki bir MHP’nin rahatlıkla %20 bandında yer alacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Gül’e de seslenen Güzel, Cumhuriyet arşivlerini tasnif ettirmesini istedi

 

Alemdar, teşekkür etti

Sabacı İlkokulu Konferans salonunda gerçekleşen konferansa başta Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, başkan yardımcıları, kaymakamlık ve belediye daire amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ark, ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konferans sonunda Hasan Celal Güzel’e teşekkür eden Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz, öğrencilik yıllarında ANAP iktidarının burs ücretlerine üç kat zam yaptığını hatırlatarak, ANAP o dönem ki en büyük icraatının bu olduğunu söyledi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817