Güzelim Maşukiye’de Taş Ocağı Kirliliği!
Yapılan doğa katliamına karşı sessiz kalmayan vatandaşlar bölgede açıklamada bulundu. 

Kartepe Maşukiye ile Sakarya Sapanca sınırındaki Yanıkköy'de faaiyet gösteren taş ocağı ve yeni açılacağı iddia edilelen taş ocakları, doğa katliamı yaptıkları gerekçesiyle vatandaş tarafından tepkiyle karşılandı. Taş ocakları için, bölge sakinleri ve siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütleri bir araya geldi. Yürütmeyi durdurma kararına rağmen kaçak çalıştığı iddia edilen taş ocağının karşısında yapılan basın açıklamasına Sapanca Yanıkköyü Muhtarı Sibel Baykan, Kartepe Turizm Derneği Başkanı Orhan Bayramin, CHP Kartepe İlçe Başkanı Bülent Sarı, CHP Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurcan Kurşunoğlu ve partililer ile dernek üyeleri ve bölge halkı katıldı. 

Grup adına ilk konuşmayı yapan Sapanca Yanıkköy Muhtarı Sibel Baykan, "Bu günlerde çok üzgünüz. Biliyorsunuz 3- 4 aydır bu bölgede taş ocakları ile ilgili sorun yaşıyoruz. Su anda bulunduğumuz yer daha önce bir şahıs tarafından işletilen bir taş ocağıydı. Yürütmeyi durdurma kararı verildi ancak taş ocağı faaliyetine devam ediyor. Kaçak çalışıyorlar. Açılması düşünülen bir ocak daha var. O da bu ocağın hemen arkasında, farklı noktalarda iki taş ocağı daha açılmak isteniyor. Hepsi de bu sınırlar içerisinde açılmak isteniyor. Kartepe gibi turistik yere İstanbul ve diğer büyükşehirlerden insanlar soluk almaya geliyor. Büyükşehrin stresini attığı yerler, artık taş ocakları doluyor" dedi. 

Vatandaşlar olarak bölgede taş ocağı istemediklerini belirten Baykan, "Hemen arkamızda ocağın içinden geçen Yanık Deresi var. Bu dere sapanca gölüne su taşıyan büyük derelerden biridir. İstanbul Üniversitesi'ne ocakların açılacağını duyunca başvuruda bulunduk. Dere suyunun analiz edilmesini istedik. Derede endemik bitki türü gibi dokuz göz gibi bir balık cinsinin bulunduğu ve bunun sadece bu derede ürediğini ve Sapanca Gölü'nde yaşadığını öğrendik. Mevcut taş ocağının çalışması veya yenilerinin açılması durumunda bu balık türünün yok olacağını söylediler. Ayrıca dere suyunun ve sapanca gölünün suyu yapılan incelemede birinci kalite olduğu ortaya çıktı" şeklinde konuştu.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817