banner2779
banner2752
banner2750

 Hacı Bektaş’a ilgi büyük

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kentimizin çeşitli bölgelerinde bulunan Cemevleri ile birlikte gerçekleştirdiği Hacı Bektaş-ı Veli ziyaretleri devam ediyor. Organizasyonda yapılan program çerçevesinde vatandaşlar Nevşehir'in Hacı Bektaş İlçesi'ndeki geleneksel olarak her yıl yapılan Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinliklerine katılıyorlar. Bu kapsamda Kocaeli’den son olarak Hacı Bektaş-ı Veli Körfez Şubesinden 225 kişi Hacı Bektaşı Veli’yi anma törenlerine gitti.

HACI BEKTAŞ’A 2 BİN KİŞİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Nevşehir'in Hacı Bektaş İlçesi'nde yaptırdığı tesisler Kocaelililerle birlikte Türkiye'nin her yerinden gelen vatandaşlara hizmet veriyor. Etkinlikler kapsamında Kocaeli’de bulunan tüm Cemevleri sıra ile Nevşehir’e götürülüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye ve Cemevlerinin ortaklaşa düzenledikleri Nevşehir'deki “Hacı Bektaş Veli Anma” etkinliklerine Kocaeli'den bulunan Cemevleri'nden bu yıl 2 bin kişinin gitmesi bekleniyor.

KÖRFEZ’Lİ ALEVİLER, GİTTİ

Hafta sonu Nevşehir’deki Hacı Bektaş-ı Veli türbesini ziyaret eden Hacı Bektaş-ı Veli Körfez Şubesinden 225 vatandaş, burada kurbanlarını keserek ibadetlerini yerine getirdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cem Evleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül, Hacı Bektaş-ı Veli Körfez Şubesi Başkanı Selami Karanfil, Alevi dedeleri ve çok sayıda alevi vatandaşı,  Hacı Bektaş'tan ayrılmadan önce vatandaşların kurbanlarının kabul olması ve katkılarından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibine teşekkür ederek, dua etti.

BÜYÜKŞEHİR TESİSLERİ HERKESE AÇIK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Nevşehir'in Hacı Bektaş İlçesinde yapımına 2005 yılında başlanan her yıl geliştirilen tesisinde 200 kişi konaklayabiliyor. 200 yataklı tesiste 2 mutfak, Cem Salonu, yemekhane ile 12 wc bulunuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesisler Kocaeli’den gurupların gitmediği zamanlarda da Türkiye’nin birçok ilinden gelen misafirlere ev sahipliği yapıyor. Öte yandan 2005 yılında Hacı Bektaş Çile Hane kısmına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından dikilen 6 bin 300 çam ağacı, her yıl biraz daha büyüyerek alanın daha da güzel görünmesini sağlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751