banner2779
banner2752
banner2750

Hacı Bektaş'ı bu yıl 2 bin 400 can ziyaret etti
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'nin çeşitli ilçe ve beldelerinde yer alan Cemevleri ile birlikte bu yıl gerçekleştirdiği Hacı Bektaş ziyaretleri Darıca Cemevi kafilesinden 200 kişinin gitmesiyle sona erdi. Tüm inançlara saygılı ve eşit yaklaşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Kocaelili 2 bin 400 Alevi yurttaşını Nevşehir'deki Hacı Bektaş-ı Veli türbesine götürerek, ibadetlerini yapma imkanını sağladı.

 

TESİS HERKESE HİZMET EDİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında Nevşehir'in Hacı Bektaş İlçesi'nde yaptırılan konaklama tesislerinde kalan Kocaelililer, tesiste dinlendi. Öte yandan Kocaelililerin dışında Türkiye'nin her yerinden gelen vatandaşlara hizmet veren tesis, büyük bir eksikliği de ortadan kaldırıyor. Etkinlikler kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce tahsis edilen otobüslerle vatandaşlar Nevşehir'e götürülüyor.

 

DELİKLİTAŞ'TAN GEÇTİLER

Nevşehir'de ilk olarak Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli tarafından mucizeyle yuvarlanarak gelen "Beştaşlar" mevkiine giden Alevi vatandaşlar, daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından dikilen 6 bin 300 çam ağacının yer aldığı Çilehane bölgesine gitti. Çilehane'nin bulunduğu meyilli tepede, Hacı Bektaş Veli ile ilgisi olduğuna inanılan Minder Kaya'ya Hacı Bektaş Veli'nin oturduğu söylenmektedir. Sırt ağrısına iyi geldiği söylenen ve sırt üstü yatarak aşağı doğru kayılan kayadan vatandaşlar kaydı. Vatandaşlar daha sonra Hacı Bektaş Veli'nin halvete kaldığı Deliktaş'tan geçti.

 

 

KURBAN KESTİLER

Çilehane'deki ziyaretlerin ardından vatandaşlar, Hacı Bektaş Veli Külliyesi'nde yer alan Nadar, Dergah ve Hazret Avlusu'nda o dönem yapılan tarihi yerleri inceledi. Son olarak Hacı Bektaş-ı Veli ve müritlerinin türbelerini ziyaret ederek dua eden Kocaelililer, daha sonra Beştaşlar mevkiindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi konaklama evlerine giderek kurban ve adaklarını kesti. Daha sonra çok sayıda Alevi vatandaşın katılımıyla Beştaşlar Cemevi'nde cem gerçekleştirdi.

 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cem Evleri Koordinatörü Mutlu Beyazgül, bu yıl geçen yıllara oranla daha fazla katılım olduğuna dikkat çekerek, "Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür ediyoruz. Başkanımız insan ayırımı yapmadan tüm hemşerilerine hizmet sunuyor. Alevi vatandaşlarımızın cem evlerinin her türlü sorununu dinliyor ve çözüm üretiyor" dedi.​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751