HAFRİYAT DOLGU ALANLARI ORMANA DÖNÜŞÜYOR
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ve Hafriyat Şube Müdürlüğü ile birlikte Körfez İlimtepe ve Derince Yenikent dolgu alanları rehabilite edilerek yeni orman alanları oluşturuluyor. Hafriyat dökülen dolgu alanlarının doldurulmasının ardından alanlar ağaçlandırılarak, kent ormanına dönüştürülüyor.

 

DERİNCE VE KÖRFEZ’DE ORMANLIK ALANLAR

Körfez İlimtepe dolgu alanı 24 bin 706 metrekare, Derince Yenikent dolgu alanıysa 18 bin 875 metrekare alan sahip. 2015-2016 dönemi ağaçlandırma programı çerçevesinde hafriyat dökümü yapılan dolgu alanları rehabilite edilerek ağaçlandırıldı. Şehir ormanına dönen dolgu alanlarına toros sediri, akasya, kocayemiş, meşe ve tesbih ağacı dikildi. Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından dolgu alanlarına 4 bin 277 adet toros sediri, 11 bin 596 adet akasya, 250 adet kocayemiş, 5 bin 106 adet meşe ve 55 adette tesbih ağacı dikilerek, dolgu alanları şehir ormanına dönüştürüldü.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817