banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

HAKKARİ'DA ARTIK HAVALİMANI VAR

 Temeli 18 Temmuz 2010'da atılan havalimanının bitimi, terör, kamulaştırma ve ek süre gibi nedenlerle birkaç kez ertelendi.

İlk test uçuşu 21 Mayıs'ta gerçekleştirilen Yüksekova Havalimanı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu tarafından hizmete açıldı. Hakkari Yüksekova'nın açılmasıyla hizmet verilen havalimanı sayısı 55'e yükseldi.

Hakkari'ye 65 kilometre, Yüksekova'ya yaklaşık 5 kilometre mesafedeki havalimanı için kamulaştırma kapsamında 11 milyon 405 bin 600 lira ödendi.

Yıllık bir milyon yolcu kapasiteli havalimanında, kapalı alanı 6 bin 600 metrekare terminal binası, teknik blok, kule, ısı merkezi, güç merkezi, itfaiye binası, iş makineleri garajı, sundurma binası, emniyet binası, giriş kontrol binası, DHMİ Hizmet Binası ve yeni garaj binası bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

Sevgili Hakkarililer sizleri muhabbet ile selamlıyorum.

"BU HAVALİMANINA 99 KERE SALDIRI OLDU"

Hakkari için yeni bir dönemin kapısını açıyoruz. Bu açılış 2 yıl ertelendi. 99 kere buraya saldırı oldu. İş makinaları yakıldı, müteahhitler tehdit edildi. 2 yıl önce açmamız gereken bu havalimanını bu yüzden açamadık. Buna rağmen kararlı ve azimliydik çünkü Hakkarili kardeşlerimiz de insanca yaşamanın mutluluğuna erecek.

" HAKKARİLİ KARDEŞİM NEDEN 4 SAAT YOL TEPSİN"
 
Hakkarili kardeşim niye 4 saat yol tepip Van'dan uçağa binsin. Yüksekova merkeze 5 km, Hakkari merkeze 65 km mesafeye yaptık havaalanımızı. Bu havaalanından Türkiye'nin ve dünyanın heryerine gidilebilecek. Hakkari'ye giderken de binecek uçağa birkaç saat içerisinde evde olacak.
 
"BİZİM KÜRT KARDEŞLERİMİZİ SEVMEMİZİN NEDENİ..."
 
Kardeşlerim bunlar benim Kürt kardeşlerimi sevmiyor. Biz Kürt kardeşimizi Kürt olduğu için değil, beni yaradan Allah onları da yarattığı için seviyoruz. Bizde ayrım yok. Bizde üstünlük Kürtlük, Türklükle mi kim Allah'a daha yakınsa o üstündür. Bu ölçüyle hareket ediyoruz. Biz müslümanız. Birileri zerdüşttür. Benim onlarla işim yok. Havalimanının yapılmasını engellemeye çalışmak Hakkarililiye ihanettir.

"YAVRULARIMIZIN DOĞRUYU GÖRMESİNDEN KORKUYORLAR"
 
Bizde ayrımcılık yok ama onlarda ayrımcılık var. İstiyorlar ki Hakkarili vatandaşlarım burada sıkışıp kalsın. Bunlar yavrularımızın eğitim alıp yetişmesini istemiyor. Çünkü eğitim alıp doğruyu görmesinden korkuyorlar. Bu havalimanının maliyeti 102 trilyon. Yılda 1 milyon yolcu kapasiteli. Buranın yapımı gerçekten çok zor oldu. Er veya geç bitireceğiz dedik ve bitti. Başbakan olarak Hakkari'ye 5 kere geldim. cumhurbaşkanı olarak ilk defa geliyorum. Başbakanlığımda Hakkari'ye yaptığımız yatırım tam 4,5 katrilyon.

"13 YIL ÖNCE SADECE 1 KM BÖLÜNMÜŞ YOL VARDI"
 
Biz iktidara geldiğimizde sadece 1 kilometre bölünmüş yol vardı. Şimdi ise 73 kilometre yola sahip Hakkari. Hakkarili çiftçilerimize 12 yılda 173 trilyon destek ödemesi yaptık. Yüksekova'daki arazileri sulayacak Dilimli Barajı hizmete girdi. Bunları sağolsun hem dönemimdeki hükümet hem de şuandaki başbakanımızın dönemindeki hükümet sağladı. 
 
"BUNLAR SADECE TEHDİT ETMEYİ BİLİR"
 
Biz istismar siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz. Hakkari'yi istismar edenlerin bugüne kadar hiçbir hizmetini görmedik. Bunlar sadece tehdit etmeyi bilir. Değerli kardeşlerim örgüt ve onun güdümündeki partinin yaptığı baskıyı biliyoruz. Yıllarca baskıdan şikayet edenler kendileri aynısını bölge insanına uyguluyor. Asimilasyon politikalarını biz yok ettik. Kürt vatandaşlarımıza özgürce yaşamayı biz tattırdık. 

"ÇÖZÜM SÜRECİNE AYNI KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ"
 
Çözüm sürecine aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Süreci örgüt ve onun güdümündeki parti için değil, milletimizle milletimiz için başlattık. Bu ülkede analar evlatlarıyla Kürtçe konuşamıyordu, konuşabilir hale getirdik. 

"BUNUN TEK SEBEBİ TERÖRDÜR"
 
Diyanet İşleri Başkanlığı 10 bin adet Kürtçe Kuran'- Kerim basıtrdı. Doğu ve Güneydoğu'ya dağıttı. Ama bundan bile rahatsız oldular.Bugün Güneydoğu ve Doğu'ya yatırım gelmemesinin tek sebebi terördür. Çünkü sermaye ürkektir, korkaktır bu sebepten dolayı da gelmez. 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Bu kardeşliğe darbe vurmak isteyenlere, bir kılsın, diri kılsın. Bizde geleceğe hep birlikte yürüyeceğiz.

"ÇANAKKALE İLE HAKKARİ'Yİ KARDEŞ KILMAYA VAR MISINIZ?"
 
Dün Çanakkale'deyiz bugün Hakkari'de. Bu millete aşık olan birine uzak hiçbir kardeşiniz yoktur. Allah dostluğumuzu kardeşliğimizi daim etsin. Bu kardeşilğe darbe vurmak isteyenlere bizi bir kılsın. Yüksekova şahit olsun. Çanakkale'de nasıl ecdadımız omuz omuza yürümüşse biz de geleceğe hep birlikte yürüyeceğiz. Bu havalimanı ile Hakkari'yi, Çanakkale ile kardeş kılmaya var mısınız?

"HAKKARİ'NİN BİZİM İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK"
 
Ülkemizin hiçbir coğrafyası birbirine uzak olmayacak. Hakkari'nin bizim için önemi büyük. Sayın Cumhurbaşkanı'mız AK Parti Genel Başkanı iken ilk mitingini buradan yapmıştı. Olağanüstü hali, yol kontrollerini kim kaldırdı? Bütün bu projelerle şunu amaçladık; Edirne'de ne varsa Hakkari'de de o olacak.

"TEHDİTTEN DOLAYI DEĞİL, SAYGIMIZDAN YAPTIK"
 
Çözüm süreci ile attığımız adımları herhangi bir tehdit ile değil vatandaşlarımıza olan saygımızdan yaptık. Bu havaalanı sadece Hakkari için değil, Iraklı ve İranlı misafirlerimiz için de faydalı olacağını düşünerek yaptık. Bizim vizyonumuz Yüksekova'yı sadece Hakkari'nin değil bölge ülkelerinin de ulaşım merkezi kılmak. Biz göreve geldiğimizde sadece 1 ambulans vardı, şimdi ise 42 adet ambulans var. Hakkari çıkmaz sokak olmayacak. Hakkari yükselen bir şehir olacak. Bu dağları, yayları şenlendireceğiz bereketlendireceğiz. Yüksekova Havalimanı'nı da bütün turistlerin uğrak yeri kılacağız.

"HDP BİNALARINA SALDIRININ ARDINDAN..."
 
Adana ve Mersin'de HDP binalarına saldırı oldu, şiddetle kınadık ve talimatımızı verdik. Olayın üzerinden 1 saat geçmeden Demirtaş, Sayın Cumhurbaşkanı'mıza ve bana yönelik olarak saldırının arkasında sizler varsınız dedi. Ardından MHP, HDP haklı bunun arkasında AK Parti var dedi. Paralel medya Doğan Medya aynı tavrı sergiledi. Sizler barış ve çözüm yoluna evet diyecek misiniz? Bu dağların bereketlenmesi için AK Parti'nin kalkınma hamlesine evet diyecek misiniz? 

HAVALİMANININ ADI: SELAHADDİN EYYUBİ 

 

Selahaddin Eyyubiir taraftan AK Parti'nin çözüm, barış, kardeşik vizyonu var. Diğer taraftan bu 3'lü çete ve paralel çetenin Türkiye'yi 90'lı yıllara götürme çabası var. Birlik ve kardeşlik mesajını vermek için, bu meydana Selahaddin Eyyubi adını veriyoruz.

kaynak: ülkehaber

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826