Halıdere’de Mürvet Sultan Camii İnşaatının temel atma töreni İlçe Protokolünün katılımı ile gerçekleştirildi

İzmit’te yaşayan 85 yaşındaki Mürvet Sultan, Halıdere’de ki camii ihtiyacını karşılamak üzere büyük bir hayır yaptı. Halıdere Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Mürvet Sultan Anne Camii ve Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin işbirliği ile yapılacak olan, Gölcük Halıdere’de Mürvet Sultan Camii İnşaatının temel atma törenine, protokol ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Törende, Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatı ile Belediye Meclis Üyeleri, Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı, Vaiz Adnan Yıldız, Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Özkar, Mürvet Sultan Camii İnşaatının projesini  yapan Yaşam Yapı Mimarı Yaşar Mataracı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreni Vaiz Adnan Yıldız’ın Kuran Tilavetinin ardından başladı. İlk olarak konuşma yapan Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Özkar, “Mürvet Teyze adına saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Mürvet teyzemin ellerinden öpüyorum. Allah hayırlısını nasip etsin” dedi.

Müftü Mehmet Yazıcı yaptığı konuşmada, İlk olarak görevimiz cami cemaati yetiştirmektir. Çocuklarımızı İslam ahlakı üzerine yetiştirmemiz gerekir. Bu camiyi imar edecek olan, şu an yanımızda olan ve bizi duygulandıran Mürvet ninemize teşekkür ediyorum. Rabbim niyetini kabul eylesin. Rabbim Mürvet teyzemizi kıyamet gününde memnun eylesin dedi.

 

Bugünün anlamlı bir gün olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ellibeş, “Allah’ın evini inşa etmek üzere toplandık. Eraydın sülalesi arsayı camii inşaatı yapmak üzere bağışladı. Bugün Allah’ın izniyle temel atma törenine geldik. İnşallah Mürvet annemin sağlıklı ömrü ve cenneti mekan olur. Annemizin ellerinden öpüyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

Törende son konuşmayı yapan Kaymakam Yazıcı, “Son derece anlamlı bir mescidin temel atma törenindeyiz. İlçemiz genelinde 85 adet camimiz var. Hemen hemen tamamı, hayır hasenatla ortaya çıkan Allah’ın evleri. Camilerimiz en önemli ibadethanelerimiz ve dinimiz gereği ibadetlerimizi yaptığımız en kutsal mekanlardır.

O mekana anlam katan vatandaşlarımızın hayrıyla yapılmasıdır. Mürvet teyzemize ilçemiz adına şükranlarımı sunuyorum ve kendisine sağlık diliyorum. Ne güzel bütün imkanlarını buraya seferber ediyor. Camilerin süsü cemaattir. Yapıyoruz ama boş bırakmamak lazım diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı’nın duası ile birlikte, kurban kesilerek temel atma töreni gerçekleşti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817