banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

HALK EĞİTİM KURSLARI İLE  ÜNİVERSİTE KAZANDI

Körfez Halk Eğitim Merkezi’ne okuma yazma bilmeyen birisi olarak gelen genç kadın, üniversite kazanarak ayrıldı.

Okuma yazmayı öğrenmek için Körfez Halk Eğitim Merkezi'ne giden ve okuma yazmayı öğrenen Zerga As, ilköğretim ve liseyi bitirdi. Üniversite sınavlarına hazırlanan Zerga As, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümünü kazandı. Tersanede çalışan eşiyle birlikte okuma-yazma kursuna hazırlandıklarını söyleyen Zerga As, "Evlendikten sonra eşim okuma yazma öğrenmemi önerdi. O da aynı şekilde okuma yazma kursuna yazılmıştı. Okuma yazma öğrendikten sonra, hocam beni eğitim hayatıma devam etmem konusunda teşvik etti. İlerleyen yıllarda ortaokul diplomamı da aldım ve bu eğitim bana yetmedi, liseye de devam etmek istedim. Liseyi de açıktan bitirdim. Bu eğitim süreci benim için biraz zor geçti ama imkansız değildi. Benim için hiçbir şey imkansız değil, çünkü çok azimli olduğumu düşünüyorum. Liseyi bitirdikten sona üniversite sınavına girdim ve şu anda Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümünü kazandım." dedi.

Hem çocuk bakarak hem de böyle bir hedefin peşinden koşmanın kendisi için zor olduğunu belirten Zerga As, "Çok gururluyum, özellikle bir kadın olarak kendimle gurur duyuyorum. Sadece okumak olsaydı benim için daha kolay olurdu. Hem eve bakmak, hem çocuğa bakmak, hem de ayrıca böyle bir hedefin peşinden koşmak benim için daha zor oldu. Eşim bana her zaman destek oldu ve olmaya devam ediyor. Bundan sonraki hedefim üniversiteyi bitirdikten sonra kendi mesleğimle ilgili bir şeyler yapmak. Bölümümü bitirip mezun olduğum zaman, mesleğimde güzel bir şekilde ilerlemek istiyorum." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826