Halk Oyunlarıyla Kendilerini Geliştiriyorlar

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 17-35 yaş arası, hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere hizmet veriliyor. Merkezde eğitim alan 30 engelli öğrenci, Müzik Atölyesi kapsamında halk oyunları grubuyla ders alıyor. Halk oyunları, öğrencilerin toplu olarak hareket etmeleri, hareketleri sırasıyla yapmaları, beyin ve kas koordinasyonlarını gelişmesine yardımcı oluyor. Böylece engelli öğrencilerin özgüven kazanması ve sosyalleşmesi sağlanıyor.

 

BEYİN VE KAS KOORDİNASYONU

Özel gereksinime ihtiyacı olan engelli öğrenciler, halk oyunları faaliyeti ile aynı müzikte aynı hareketleri yaparak aynı sesi çıkartmaları, toplu halde ve komutlarla hareket etmeleri ve organize olmaları sağlanıyor. Öğrenciler ritim ve müzik eşliğinde  sayı sayarak, ayak ve kol hareketlerini yaparak beyin ve kas koordinasyonlarını geliştiriyor.

 

ÖZGÜVEN VE SOSYALLEŞME

Yapılan takım çalışması sayesinde içine kapanık ya da dikkati daha az olan öğrencilerin sosyalleşmelerine yardımcı olunuyor. Hep birlikte çıkmış oldukları bir gösteri, bireylerde “’Başardım’’ duygusunun açığa çıkmasını ve “Daha iyisini yapabilirim’’ şeklinde motive olmalarını sağlıyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817