banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

HASAT SONU FESTİVALİNE MEHTERANLI AÇILIŞ
 Bu yıl 14’ncüsü düzenleniyor

Bu yıl Derince Belediyesi, Derince-İzmit Taşköprülüler Dernekleri ve Çenesuyu’nun katkılarıyla düzenlenen Geleneksel Taşköprü Hasat Sonu Festivali’nin açılışı coşku içerisinde gerçekleştirildi. Derince’ye bağlı İshakçılar’da yapılan ve artık kentimizde bir gelenek halini alan Taşköprü Hasat Sonu Festivali’nin bu yıl 14’ncüsü düzenleniyor. Festivalin bu yılki açılış töreni İshakçılar’da kılınan Cuma Namazı ile birlikte başladı. Açılışta ilk olarak Cuma Namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu ve Mevlidi Şerif okundu. Namazın hep birlikte eda edilmesinin ardından ise cami bahçesinde konuklara yemek ikramında bulunuldu. Yemeğin ardından ise açılış töreni için kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

 

Başpehlivanlar er meydanına çıkacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı öncülüğünde yapılan yürüyüşe Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti Derince İlçe Başkanı İbrahim Şirin, meclis üyeleri, muhtarlar, Taşköprülüler dernek başkan ve yöneticileri ile vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Güreşlerin yapılacağı er meydanına kadar devam eden yürüyüşün sonunda Başkan Bulut ve protokol, İl Müftülüğü Uzman Vaizi Servet Yalçın’ın yaptırdığı duanın ardından festival alanının açılış kurdelesini kesti. Açılış töreninin ardından protokolün alanı gezmesiyle birlikte ilk gün etkinlikleri sona erdi. Festivalin ikinci gününde ise yağlı güreş heyecanı yaşanacak. 2013 Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban ile 2016 Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara gibi ünlü pehlivanların er meydanına çıkacağı İshakçılar’daki güreşlere büyük ilgi gösterilmesi bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826