banner2779
banner2752
banner2750

Hatay’daki açılışta Kocaeli ağırlığı

Koruma Şirketler Grubu’nun Hatay Kırıkhan’daki üretim tesislerinde düzenlenen törende Kocaeli’nin ağırlığı hissedildi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in katılımlarıyla yapılan törende Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, KOTO Başkanı Murat Özdağ, Başkan Danışmanı Ömer Polat, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Demirci, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı. H. İbrahim Kahraman, iş adamları, STK temsilcileri ve Kocaeli’den gelen basın mensupları hazır bulundu. Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aracı, Kocaeli’nden gelerek kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

 

KORUMA’NIN HATAY TESİSLERİ

Merkezi Derince’de bulunan ve Türkiye’nin ilk 500 firması arasında yer alan Koruma Şirketler Grubu’nun Hatay Kırıkhan’da bulunan tesislerindeki 3 yeni yatırımı düzenlenen törenle devreye alındı. 2007 yılından beri faal olan Hatay’daki fabrikada düzenlenen törenle Klor Alkali üretim kapasitesi %50 artırıldı, tesisin elektroliz ünitesi devreye sokuldu, ayrıca çamaşır suyu yeni üretim bandı devreye alındı.

 

ARACI TEŞEKKÜR ETTİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in katılımlarıyla yapılan törende Başkan Karaosmanoğlu da, Koruma Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı’nın davetlisi olarak hazır bulundu. Kocaeli’den gelerek kendilerini yalnız bırakmayan tüm konuklara teşekkür eden Aracı, ‘’Kimyasal sektörde ve diğer alanda yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bundan sonraki yatırımlarımızı da buradan aldığımız moralle gerçekleştireceğiz’’ ifadesini kullandı.

 

ERGÜN: ÇALIŞARAK ZENGİN OLACAĞIZ

Törende özel sektörün hayata geçirdiği yatırımların önemine değinen Bakan Ergün, ‘’Serbest piyasa ekonomisi, özgürlükçü, katılımcı demokrasi olduğu zaman insanların parlak fikirleri ve yatırımcı gücü ortaya çıkıyor. Türkiye her iki alanda da çok önemli mesafeler aldı. Türkiye çok çalışarak zengin olmayı başaracak bir ülkedir. Girişimcilere çok önemli fırsatlar sunuyoruz. Türkiye’nin çok önemli bir yatırımcı gücü var’’ şeklinde konuştu. Bakan Ergin de, Hatay’da yatırımlarını artıran Aracı ailesine teşekkür etti.

 

PROTOKOL TESİSLERİ DOLAŞTI

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek tesisleri hizmete soktu. Sanayi Bakanı Ergün ve Adalet Bakanı Ergin ile protokol üyeleri, açılışını yaptıkları tesisleri dolaştı. Koruma Şirketler Grubu’nun Kocaeli’nde önemli yatırımları bulunduğunu, eğitim ve sosyal alanlarda da kente katkı sunduğunu dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Hatay’ımızın ve ülkemizin ekonomisine katkıda bulunacak ve istihdamı daha da artıracak olan Kırıkhan Hatay Fabrikası’nın açılış töreninde bulunmaktan büyük sevinç yaşıyorum‘’ dedi.

 

BAŞKAN: ÖRNEK OLACAK BİR YATIRIM

Kocaeli’nin işgücüne katılma ve istihdamda elde ettiği yüksek oranlara dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Diğer kentlerimizin de aynen Kocaeli gibi, aynen İstanbul gibi bu istihdam ve üretimde söz sahibi olmalarını arzu ediyoruz. İşte bu amaca hizmet edecek güzel bir açılışı gerçekleştiriyoruz. Özel sektörün gerçekleştirdiği her yatırımın kıymeti büyüktür. Özellikle çevreye saygılı ve kendi enerjisini kendisi üreten böylesine bir tesisin hizmete girmesi hem bölge ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak,

hem de diğer fabrikalara örnek olacaktır’’ açıklamasını yaptı.

 

KOÜ’DE YAŞLI BAKIM EVİ

Açılış törenini değerlendiren Kocaeli Valisi Topaca da, ‘’Ülkemizin her köşesi gelişiyor. Kocaelili bir hemşerimizin Hatay’da yaptığı böyle bir yatırımın açılışında bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu yatırımın bölgeye ve ülkemize yararlı olmasını diliyoruz’’ şeklinde konuştu. Öte yandan törende Aracı Şirketler Grubu tarafından Kocaeli Üniversitesi bünyesinde Tıbbi Destekli Yaşlı Bakımevi’nin yapılarak, hizmete gireceği de ifade edildi. Konuyla ilgili konuşan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Yaşlılar evimizi üniversitemizin alanında yapacağız. Büyükşehir olarak biz de yardımcı olacağız. Aracı ailesi bu tesise anneleri Semahat Aracı’nın adını verecek’’ bilgisini verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751