banner2779
banner2752
banner2750

 Hatipoğlu Körfez’de Gönüllere Hitap etti.

 Körfez Belediyesi Yarımca Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ile eşi Ayşe Pehlivan,Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, Ak Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Habib Aşı,Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, Körfez Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Şendoğan, İsa Taş,Körfez İlçe Sağlık Müdürü Arzu Aşı, Körfez Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Semra Koşumcu, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ile yaklaşık iki bin  vatandaş katıldı.Program Merkez Kuran Kursu Öğreticisi İlhami Demir’in okuduğu Kuran tilaveti ile başladı.Katılımın yoğun olması ve insanların ayakta kalması sebebiyle,programın uzamaması adına protokol konuşmaları yapılmadı.

Peygamber Sevgisi

Körfez’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu yaklaşık 2 saat boyunca Hz. Peygamber’in hayatını anlattı. Hz.Peygamber’in hayatını örneklerle anlatan Hatipoğlu “O’nu sevmemek, hayran olmamak mümkün mü, Rabbimizin dünyaya en büyük hediyesi Hz. Muhammed’tir.” dedi. Daha sonra Hz. Peygamber’in örnek ahlakını anlatarak konuşmasına devam eden Hatipoğlu, “Peygamberimizin ahlâkının en önemli özelliği, Allah vergisi oluşudur. Yüce Allah onu insanların örnek alacağı kusursuz, eksiksiz ve seçkin bir şekilde yaratmıştır” diyerek tüm Müslümanların onu örnek alması gerektiğini vurguladı.  Prof. Dr. Hatipoğlu, Hz. Peygamber’in ümmeti hakkında çok hassas olduğuna dikkat çekerek, “Biz de bu hassasiyetin farkında olup iyi ameller işlemeliyiz ki Allah da bizden razı olsun” dedi. Konuşmasına sahabelerin hayatlarından örnekler vererek devam eden Hatipoğlu, onların Hz. Peygamber’e olan sevgilerini anlattı.

Programın sonunda Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ve Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na çiçek




takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751