banner2779
banner2752
banner2750

Hava Soğuk, Gönül Kazanla Ulaşılan Sofralar Sıcak


 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, "Gönül Kazan" projesi kapsamında evinde yemek yapamayacak durumdaki vatandaşlara sıcak yemek sağlıyor. Bu kapsamda ilimizde etkili olan kar yağışına rağmen vatandaşlara sıcak yemek ulaştırılmaya devam ediyor.

 

GECE GEÇ SAATLERE KADAR YEMEK DAĞITILDI

Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’de ikamet eden mağdur durumdaki vatandaşların derdine Gönül Kazan’la deva oluyor. Evinde yemek yapamayacak durumdaki vatandaşlara Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerince sıcak yemek ulaştırılıyor. Kocaeli’nde etkili olan kar yağışı da ekiplere engel olmadı. Ekipler, kar yağışına rağmen gece geç saatlere kadar vatandaşlara sıcak yemek ulaştırılmaya devam etti.

 

HER GÜN 500 KİŞİYE SICAK YEMEK

Hasta, yaşlı ve engelli olup yemek yapabilecek güçten yoksun ve yemek ihtiyacını karşılamak üzere çevresinden destek alamayan kişilere yönelik günlük iki öğün hazır yemek Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekiplerince vatandaşlara ulaştırıyor. Ekipler her gün 500 kişiye 2 öğünlük sıcak yemek ulaştırıyor.

 

“SOFRAMIZ BOŞ KALMADI”

Kandıra İlçesi Alacabeyli Köyü sakinlerinden Sündüz Çalışkan; “Şeker hastasıyım. Yaşımdan dolayı evde yemek yapmak çok zorluyor beni. Her gün Belediyemizden sıcak yemek geliyor. Kar yağınca ekipler gelmez diye düşündüm. Allah hepinizden razı olsun. Bu kötü havalara rağmen sofralarımızı boş koymadınız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

“GECE YARISI YEMEĞİM GELDİ”

‘Gönül Kazan’ İzmit İlçesi Hasancıklar köyü sakinlerinden Mehmet Enginalp’de yemek ulaştırdı. Ekipleri görünce sevindiğini belirten Enginalp; “Gecenin bir yarısında ekipler bana sıcak yemek ulaştırdı. Bu karda kışta, soğuk havada benim evime sıcak yemek getirdiler. Bu hizmet karşısında ne söylesem bilemiyorum. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Böyle bir günde gece demeden Büyükşehir Belediyesi ekipleri bizi aç bırakmadı. Vesile olan, emeği geçenlere minnettarız” açıklamasında bulundu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751