banner2779
banner2752
banner2750

HAYALİMİZ GERÇEK OLUYOR

 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin ilimizde görev yapan gazetecilere yönelik hayata geçireceği konut projesi Antikkapı Restoran’da düzenlenen toplantıda açıklandı. Projenin müjdesi Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından verildi. Konutların Derince Çınarlı Mahallesi’nde yapılacağını söyleyen Işık projenin temelini 16 Ocak Basın Onur gününde atmayı temenni ettiklerini söyledi. Toplantıya Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ile çok sayıda gazeteci de katıldı.

TEŞEKKÜR

Toplantıda söz alan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, “Sayın Bakanım, sevgili meslektaşlarım öncelikle programımıza katılımınızdan dolayı yönetim kurulum adına teşekkür ediyorum. Göreve seçilmemizin üzerinden yaklaşık 6 ay geçti. Bu süreçte bana ve ekibime güven duyan tüm dostlarıma teşekkür ediyorum. Ancak bazı kişiler var ki onların ayrıca isimlerini zikretmem gerekiyor. Mesleğe başladığımdan beri her zaman bir baba gibi arkamda duran, düşeceğim zaman bana destek olan Galip Ataman hocama, yine başım sıkıştığında kapısını çaldığım Ömer Polat abime, göreve seçildiğimden beri bana güç veren Genel Yayın Müdürüm Engin Şahin’e ve internet sitemizin oluşumunda bizlere katkı sağlayan Bigman Çakman kardeşime çok teşekkür ediyorum.

SİVİL TOPLUMUN MERKEZİ OLDUK

Başkan Çetin Gürol, “ Sayın bakanım seçilmemiz sonrasında Türkiye’nin 5 basın müzesinden biri olan Kocaeli Basın Müzemizde 100’ü aşkın sivil toplum örgütü başkan ve yönetim kurulu üyelerini, sendika başkanlarımızı, milletvekillerimizi, siyasi partilerimizin il ve ilçe başkanları ile 2 siyasi partimizin genel başkanını ağırladık. Yine sizlerinde katkısı ile Türkiye’ye örnek bir töreni yani gururumuz olan 16 Ocak Basın Onur Günümüzü Türkiye’nin önemli isimlerinin katılımı ve 50 farklı ilden gelen cemiyet başkanlarımız ile birlikte kutladık. Biz göreve seçildiğimizde hedeflerimiz vardı. Kocaeli Gazeteciler Cemiyetimizin üyelerine, ev yaptırmak hayalimizdi” dedi.

SENARYO YAZILDI

Yine 16 Ocak gibi önemli bir günün tüm kent dinamiklerinin de rol alacağı bir belgeselini çekmek ve sizin de desteğinizle bu güzel projeyi hayata geçirmek en büyük isteklerimizden biriydi. Arkadaşlarımızdan Berfu Soysal, Yunus Emre Günaydın ve Şive Bağdiken kardeşimiz belgeselimizin senaryosunu tamamladı. Yine Türkiye’de ilk defa İletişim Fakültesi mezunu meslektaşlarımızın Yüksek Lisans yapmalarını sağlamak için adım attık. Sevgili kardeşlerim Şive Bağdiken ve Yunus Emre Günaydın projemizi yazdı, bizde takip ettik. Doğu Marmara Kalkınma Ajansımızda projemiz onaylandı. 12 arkadaşımız şuanda Kocaeli Üniversitesi bünyesinde eğitimlere başladılar.

EĞİTİME ARALIKSIZ DEVAM

Yine Gebze ilçemizde meslektaşlarımıza yönelik yönetim kurulu üyelerimiz Levent Altun ve Cüneyt Türesin öncülüğünde fotoğrafçılık eğitimini gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte de eğitim faaliyetlerine aralıksız devam edeceğiz. Tabiki derneklerimizin ekonomik durumları da ortada. Bu nedenle yeni süreçte cemiyetimize gelir elde etmek amacıyla bir yer alımı konusunda çalışma yapacağız. Yine Türkiye’ye örnek olan hem meslektaşlarımızın hem de minibüsçü esnafımızın haksız kart kullanımı ile ilgili yaptığımız protokol çerçevesinde özel kent kart çıkarttık. Böylelikle ulaşım konusunda da çok büyük bir sorunu çözmüş olduk.

ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASI OLMAK

Basın Müzemiz bahçesinde meslektaşlarımız ile kent dinamiklerini buluşturmaya devam ediyoruz. Hem eğleniyoruz hem de meslektaşlarımız ile sivil toplum arasında köprü oluyoruz. Çok okuyan mı çok gezen mi bilir felsefesinden yola çıkarak hem okumaya hem de gezmeye yönelik çalışmalarımız olacak. Bizim dönemimizde meslektaşlarımızı yurt içi gezilerinin yanı sıra yurt dışı gezileri konusunda da hedefimiz olduğunu belirtmek istiyorum. Bunlar yeterli mi tabiî ki de değil. Bizler kentimize değer katmak ve çözümün bir parçası olmak için daha çok çalışacağız.

TEŞEKKÜR

Kocaeli Valiliği görevine başlamadan hemen önce Mersin Valiliği’ndeki makamında ziyaret ettiğimiz ve görüşmemizde kendisine konut konusunda bilgi aktardığımız,  göreve başlar başlamaz da bu konuda yoğun çaba sarf eden Kocaeli Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu’na teşekkür ediyorum. Sevgili meslektaşlarım konut ile ilgili olarak farklı illerde de projeler yapıldı. Yapılmaya da devam ediyor. Genellikle 3-4 yıl içerisinde tamamlanan arazi devri, Bakanımız Fikri Işık’ın bizlere inanması ve ekibinin de bu konuda sıkı takip içersinde olmasıyla ilimizde 1 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Bakanımız Fikri Işık’a ne kadar teşekkür etsem azdır. Umarım projelerimiz çok hızlı bir şekilde çizilir ve ihalesi yapılır. 16 Ocak 2016’da da hep birlikte sizlerde uygun görürseniz 16 Ocak Basın Sitesi ismini vereceğimiz sitemizin temelini hep birlikte atarız. Beni dinleme nezaketini gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.

ÇİLEYLE YAPILAN MESLEK

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise şu açıklamalarda bulundu: “Gazetecilik; zirveye gelenler dışında herkesin çileyle yaptığı bir meslektir.Bir yandan işinizi yapmaya çalışacaksınız bir yandan da ailenizi geçindirmeye çalışacaksınız. Kocaeli kamu arazileri açısından fakir bir şehir. Kamu arazileri büyük oranda satılmış. Arızlı Akpınar mevkiinde son dakikada satışını iptal ettik. Manzara olarak Kocaeli’nin en güzel yerlerinden bir tanesi. Biz burada lüks villa değil sosyal konut olsun dedik. Depremde mağdur olup kiracı olan hak sahibi olmayanların talebi vardı. Gazetecilerle de konulşulmuştu. Size de konut yapalım demiştik. Fakat olmadı.

24-25 DÖNÜM ARAZİ

Bu projeyi 2007-2008’de hayata geçirmiş olacaktık. Arızlı Akpınar’da şu anda hayat sürüyor. Kışın sert havası olduğu için izolasyonda en kaliteli malzemenin kullanılmasını sağladık. Daha sonra bu konuyu tekrar ele aldık. Arzlı Akpınar altı 17 dönüm alanım vardı. Rezerv alanı olarak tutmuştum. Maliyeti uzu alan olacaktı. Ağaçladırma maliye orman genel müdürlüğüne tahsis etmiş. Bekirpaşa Gündoğdu’da arazi alternatifi çalıştık. Fiziki şartları toplu konut için uygun değil. Şu anda Derince Çınarlı mevkkinde harika deniz manzaralı mükemmel 24- 25 dönüm alanı Milli Emlak’tan Toki’ye bedelsiz aktarıyoruz. Fiyatlara arazi maliyeti eklenmeyecek.

BİR AİLEYİZ

Sosyal konut olarak bedelsiz aktarımını yapıyoruz. Bu süreç tamamlanır tamamlanmaz TOKİ başkamızla bu konuyu görüşerek ihale işlemlerini yapacağız. Derince ve Büyükşehir imar ile ilgili işlemleri tamamlayacak. 16 Ocak Basın Onur gününde temel atmış olmak istiyoruz. Şu anda ödediğiniz kiralardan daha düşük maliyetle ev sahibi olacaksınız. Önümüzdeki süreçte somut adım noktasına geleceğiz. Hiç evi olmayan arkadaşlarım bu projeden yararlanacaklar. Çok yüksek katlı olmayan şehrin estetiğine olumsuz etki yapmayacak basmakalıp değil kültürümüzü yansıtan projenin çıkması için gayret edeceğim” diyerek son verdi. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol’da 350 üyelerinin bulunduğunu ve 350 kişilik bir aile olarak hep bir arada oturmak istediklerini ve bu nedenle çizilen projenin de 350 daireli olmasını istedi.






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751