HAYATI, YAŞAYIŞI VE SÖZLERİYLE ÖRNEK
 Programa yoğun ilgi

Derince İlçe Müftülüğü’nün öncülüğünde, İlçe Kaymakamlığı ve Derince Belediyesi’nin katkılarıyla Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında “Hz. Peygamber; Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım” konulu konferans düzenlendi. Elmas Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa İlçe Kaymakamı Mesut Yıldırım ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un yanı sıra, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Derin, İlçe Müftüsü Birol Nurlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Barış Eke, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bekir Sargın, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Koçyiğit, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, din görevlileri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Minikler duygulandırdı

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) rahmet dolu mesajlarının anlatıldığı konferans öncesinde Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve 4-6 yaş gurubu miniklerin okuduğu dualar ve söyledikleri ilahiler konuklara duygu dolu anlar yaşattı. Daha sonra protokol mensupları birer selamlama konuşması yaparak davetlilere hitap etti. Programda açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Birol Nurlu, “Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) rahmet yüklü mesajlarını bu önemli haftada halkımıza anlatmaya ve hatırlatmaya çalışıyoruz. Bizler de bu anlamda Tevhid inancının etrafında bir Vahdeti bir bütünleşmeyi gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.

 

205 öğrenci eğitim görüyor

Camilerde gerçekleşen derslerde Kur’anı-ı Kerim ve sünnet ekseni etrafında çocuklara en güzel şekilde eğitim verildiğini aktaran Nurlu, “Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için 14 camide sınıflarımız mevcut. 205 öğrencimiz buralarda eğitim görüyor. Bu hizmetleri de inşallah daha da arttıracağız. Camilerimiz Tevhidin ve Vahdetin gerçekleştiği en önemli yerlerdir. Geleceğimizi inşa etmek için sizlerle birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Bu noktada bizlere destek veren İlçe Kaymakamımız Mesut Yıldırım ve Derince Belediye Başkanımız Ali Haydar Bulut’a teşekkür ediyorum” dedi.

 

Başkan Bulut’tan birlik ve beraberlik mesajı

Ecdadımızın Çanakkale’de birlik ve beraberlik duyguları içerisinde düşmana geçit vermediğini belirten Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, “Birlik ve beraberliğin bereketini burada en güzel şekilde yaşıyoruz. Yavrularımızı geleceğe hazırlamak için birbirimize destek olmalıyız. Yanı başımızda olan hadiseleri hep birlikte görüyoruz. Suriye halkının acılarına her gün şahit oluyoruz. Eğer Suriye halkı da bizim gibi birlik ve beraberlik içerisinde olsaydı bu sıkıntıları yaşamayacaktı” dedi. Başkan Bulut konuşmasında Çanakkale Zaferi’ne değinerek, “Ecdadımız Çanakkale’de bir olduğu için savaşı kazandı. Orada ülkesi için dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin tek vücut olan bir millet vardı. Bu yüzden düşmana geçit vermediler. Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top bile sindiremez. Onun için birlik ve beraberliğimizin kıymetini bilelim. Bunu ilelebet yaşatmak için gayret gösterelim. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen düşmanlarımızı bugün çok açık bir biçimde görüyoruz. Aramıza tefrika girmesin” diye konuştu.

 

Dr. Kurt Hz. Muhammed’i anlattı

Protokol konuşmalarının ardından “Hz. Peygamber; Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Fatih Kurt davetlilere Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) rahmet dolu mesajlarını anlattı. Dr. Kurt konuşmasında, “Alemlere rahmet olarak gelen Peygamber Efendimiz (s.a.v.), hayatıyla, yaşayışıyla, sözleriyle bizim için en güzel örnektir. Kutlu Doğum Haftası’nı kutlamamızın sebebi o yüce Resulü daha iyi tanımak, anlamak ve onu hayatımızın her anında kendimize rehber edinmektir. Hayatımızı onun hayatı karşısında gözlemleyip sorguladığımız ve gözden geçirdiğimiz, kendimizi yenilediğimiz bir fırsat mevsimi oluyor. Yememizde, içmemizde ve oturmamızda o yüce Resulü kendimize örnek edinerek ancak dünya ve ahiret mutluluğuna erebiliriz. Birlikte yaşamanın olmazsa olmalarını yüce nebinin bize nasıl öğrettiğini anlamaya çalışacağız” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817