HAYDAR AKAR: “KOCAELİ HALKI DENİZE HASRET”
Körfez'İ ziyaret eden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, ilçedeki liman ve konteyner kirliliğiyle ilgili bir açıklama yaptı. Akar, ''Kocaeli, denizle içiçe olmasına rağmen Kocaeli halkı denize hasret yaşıyor” dedi. Limanların denizi işgal ettiğini vurgulayan Akar, şöyle konuştu: "limanlar adeta konteyner ve TIR çöplüğüne dönüşmüş durumda. 112 kilometrelik kıyı şeridinde 35 liman bulunuyor. Buna rağmen 17 yeni liman başvurusu var."
 
KENT TEHLİKE ALTINDA
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun ifade ettiği gibi bu kent bir liman şehri olacaksa mutlaka dünyadaki örnekleri incelenerek hem sosyal hem de fiziksel şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Peki günümüzde bunlar yapılıyor mu? Koca bir hayır. Bu tehlike sadece limanlarımız için mi var? Bugün Köseköy'de oluşturulan lojistik köyü aynı problemleri içermekte ve kentimizde konteyner yığınları ve şehir merkezlerinde gezen binlerce TIR ile yakın gelecekte kentimiz için büyük tehlikeler ve tehditler oluşturmaktadır.”
 
ÖNLEM ALINMALI
Limanlarda gerekli olan dolgu standartlarının bulunmadığı, yeterli TIR parkının olmadığı, demiryolu ve otoyol bağlantılarının da yapılmadığına dikkat çeken Akar, “İstanbul'un kirli sanayisini ve limanlarını kentimize transfer ederek, ilimizin bir çöplük haline dönüşmesine izin verilmemeli. Bu konuda meclis araştırma komisyonu kurulmalıdır. Bunun takipçisi olacağım” dedi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817