HAYDİ! CUMHURİYET İÇİN BİRLİKTE KOŞALIM
  

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 25 Ekim Pazar günü üçüncüsünü düzenleyeceği Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu’nun başvuru süresi devam ediyor. Hepimizin ortak değeri olan Cumhuriyet adına düzenlenen koşuya vatandaşlar geçen yıllara oranla daha fazla ilgi gösteriyor. Koşuya katılmak için Kocaelililerin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından sporcu başvuru yaptı. Bunun yanı sıra Rusya, Ukrayna, Almanya, Afganistan, Etiyopya, Fas ve Kenya’dan da sporcular koşuda yer alabilmek için internet üzerinden başvurularını gerçekleştirdi.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ HERKES GÖRSÜN

Cumhuriyetin 92. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu bir anlamda birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya duyuracağımız anlamlı bir platform özelliği taşıyacak. Büyükşehir Belediyesi, tüm Kocaelilileri bu büyük anlam taşıyan koşuya katılmaları için bir kez daha davet etti.

 

BAŞVURU SÜRESİ DEVAM EDİYOR

3 km Halk, 10 km Profesyonel koşu ve 1 km Çocuk Maratonu kategorilerinde düzenlenecek olan Cumhuriyet Koşusu için başvuru süresi ise devam ediyor. Başvuru işlemleri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.trde yayımlanan bilgilere göre veya İzmit merkezdeki Seka Sporcu Eğitim Merkezi (SEKASEM) dâhilinde kurulan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Koşusu masasından yapılıyor. Başvuru süresi 23 Ekim Cuma günü 17.00’ye kadar devam edecek.

 

YABANCI SPORCULAR KAYIT YAPTIRDI

Büyükşehir Belediyesi, hepimizin ortak değeri olan Cumhuriyet adına düzenlediği koşu için bu yıl da koşuyu herkese açık tuttu. Koşuya Kocaelililerin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar katılmak için başvuru yaptı. Sakarya, Bursa, Antalya, Trabzon, Erzurum ve Van’dan katılımın olduğu koşuya ülke dışından da yabancı sporcular katılacak. Yabancı katılımcılar arasında geçen yıllarda olduğu gibi, Etiyopyalı, Faslı ve Kenyalı atletler yer alırken,  Rusya, Almanya, Ukrayna ve Afganistan’dan da katılımın olması dikkat çekti. Yabancı atletler yarışta yer alabilmek için başvurularını internet üzerinden gerçekleştirdi.

 

BAŞVURU SAYISI 2 BİNE YAKLAŞTI

Öte yandan vatandaşlar bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu’na geçen yıllara oranla daha fazla ilgi gösteriyor. Şu ana kadar başvuru sayısı 2 bini aştı.

 

YÜRÜYÜŞ YOLU’NDA BAŞVURU STANDI AÇILDI

Bu arada Büyükşehir Belediyesi, katılım şartlarını kolaylaştırmak için geçtiğimiz günlerde İzmit Yürüyüş Yolu’nda başvuru standı açtı. Burada da çok sayıda vatandaş işine giderken ya da dönerken, bu standa uğrayarak başvuru yaptı. Vatandaşlar ayaklarına kadar gelen bu fırsat için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

YARIŞ PARKURLARI

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Cumhuriyet Koşu 25 Ekim Pazar günü Seka Park’ta gerçekleştirilecek. Yarış 3 km Halk, 10 km Koşu ve 1 km Çocuk Maratonu kategorilerinde düzenlenecek. Yarışların parkurları ise şöyle:

3 km halk koşusu;

Çıkış ve Varış:   Sekapark Oteli önünde hazırlanan noktada olacaktır.

Güzergah:                    Sekapark alanı dahilinde, şeritlerle belirlenen parkurun takip  edilmesiyle (tur atılmasıyla) tamamlanır.

 

10 km koşusu;

Çıkış ve Varış:   Sekapark Oteli önünde hazırlanan noktada olacaktır.

Güzergâh:          Büyükşehir Belediyesi önünden geçiş, Gölcük eski yolunu takip, Lastik-İş sendikası önünden sahil şeridine dönüş, sahil şeridi boyunca iskele yolunu takip ve Sekapark yoluna geçerek bu yolun izlenmesiyle tamamlanır.

 

1 km Çocuk Maratonu

Çıkış ve Varış:   Sekapark Oteli önünde hazırlanan noktada olacaktır.

Güzergah: Sekapark Otel önünde start alacak olan güzergah Sekapark alanı dahilinde, şeritlerle belirlenen parkuru takip edecek ve yine Seka Park Otel önünde sona erecek.

 

PARA ÖDÜLÜ VAR

Yarışmalarda ilk 10 dereceye giren koşucular, derecesine göre madalya ve nakdi ödülle desteklenecek. 10 km koşusunda birinci gelene (bayan-erkek) 7 bin, 3 km Halk Koşusu’nda birinci olanlara ise (bayan-erkek) 1000 TL ödül verilecek. 10 km koşusu (bayan-erkek) 10.00’da, 3 km’lik halk koşusu (bayan–erkek) 10.15’te ve 1 km’lik Çocuk Maratonu ise 10.45’te başlayacak.

 

DETAYLI BİLGİ

Yarışmayla ilgili detaylı bilgiye, 444 11 41 no.lu çağrı merkezinden, 0536 422 68 50 No’lu telefon ve 335 34 42 No’lu Cumhuriyet Koşusu danışma hattından ulaşılabilir.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817