HAYVAN SEVERLER BU HABERE ÇOK SEVİNECEK
 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği her yıl düzenlenen eğitim semineri, bu yıl 17 Nisan'da başlayacak. Son başvuru tarihi 16 Nisan Saat 17:00 olan eğitim seminerinin, hayvan severler tarafından büyük ilgiyle karşılanması bekleniyor. Eğitim duyurusunu yapmak amacıyla Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği tarafından bir de Facebook etkinliği oluşturuldu. YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ EĞİTİMİ SEMİNERİ yazarak ulaşılabilecek etkinliğin şimdilik 49 katılımcısı bulunuyor.

AMAÇ HAYVANLARI KORUMAK

Eğitime katılarak Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü olanlara, Valilik tarafından gönüllü kartları verilecek. Kart sahipleri, bölgelerindeki hayvanlardan sorumlu olarak onlarla ilgilenebilecekler.

Yerel hayvan koruma görevlilerinin sorumlulukları

MADDE 18. - Özellikle kedi ve köpekler gibi sahipsiz hayvanların kendi mekânlarında, bulundukları bölge ve mahallerde yaşamaları sorumluluğunu üstlenen gönüllü kişilere yerel hayvan koruma görevlisi adı verilir. Bu görevliler, hayvan koruma dernek ve vakıflarına üye ya da bu konuda faydalı hizmetler yapmış kişiler arasından il hayvan koruma kurulu tarafından her yıl için seçilir. Yerel hayvan koruma görevlileri görev anında belgelerini taşımak zorundadır ve bu belgelerin her yıl yenilenmesi gerekir. Olumsuz faaliyetleri tespit edilen kişilerin belgeleri iptal edilir. Yerel hayvan görevlilerinin görev ve sorumluluklarına, bu kişilere verilecek belgelere, bu belgelerin iptaline ve verilecek eğitime ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.

Yerel hayvan koruma görevlileri; bölge ve mahallerindeki, öncelikle köpekler ve kediler  olmak üzere, sahipsiz hayvanların bakımları, aşılarının yapılması, aşılı hayvanların markalanması ve kayıtlarının tutulmasının sağlanması, kısırlaştırılması, saldırgan olanların eğitilmesi ve sahiplendirilmelerinin yapılması için yerel yönetimler tarafından kurulan hayvan bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan tüm faaliyetleri yerel yönetimler ile eşgüdümlü olarak yaparlar.

EĞİTİM İLE İLGİLİ BİLGİLER

Yer: İZMİT FUAR ALANI SİVİL TOPLUM MERKEZİ
Tarih: 17-18-19 NİSAN 2013
Saat: 13:00 - 17:00

SON BAŞVURU TARİHİ: 16 NİSAN SAAT 17:00

GEREKLİ BELGELER:

1.DİLEKÇE
2.2 ADET FOTOĞRAF
3.KİMLİK FOTOKOPİSİ

BAŞVURU YERLERİ:

1. ORMAN VE SU İŞLERİ KOCAELİ ŞUBESİ 
(OVACIK MAH.HASAT 
SOK.NO 1.BAŞİSKELE/KOCAELİ - D.100 KARAYOLU ÜZERİ KAVAKÇILIK)
İLETİŞİM:3121312-3121141

2.KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK DAİRE BAŞKANLIĞI VETERİNER MÜDÜRLÜĞÜ
(ÖMERAĞA MAH.ŞAHABETTİN BİLGİSU CAD.LATİF BEY 
SOK.NO:6 İZMİT/KOCAELİ)
İLETİŞİM:3316614-3313684

ÖRNEK BAŞVURU DİLEKÇESİ

17-18-19 Nisan 2013 tarihin de düzenlenecek olan Yerel Hayvan Koruma Görevlisi eğitimlerine katılarak,İl hayvan koruma gönüllüsü görevini üstlenmek istemekteyim.

Yetki ve sorumluluk sahibi makamınızdan başvurumla ilgili gerekli işlemlerin yapılması hususunu arz ederim.

Saygılarımla


Tarih:
Ad-Soyadı:
İmza

Ek :
1. Kimlik fotokopisi
2. 2 adet fotoğraf



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817