HDP, SEÇİMDE VARIM DEDİ
 Yavuz Sultan selim Mahallesi’nde yapılan seçim bürosu açılışına kalabalık katılım gerçekleşti. Açılışa, HDP Kocaeli Milletvekili adayları Ali Haydar Konca, İbrahim Ergin, Güner Kizir, Sinan Odabaş, İlçe Eşbaşkanı Eşref Bozkurt, ilçe yönetimi, partililer ve mahalle halkı katıldı. Kürtçe Türküler eşliğinde halaylar çekilerek başlayan açılış, konuşmaların ardından kurdele kesilerek ve yine halaylarla devam etti. HDP bayrakları ve renkli giysilerle büro önünde halay çeken partililer ve vatandaşlar renkli görüntülere neden oldular. Milletvekili adayı İbrahim ergin’de halay başı olarak bir süre gurupla birlikte halay çekti.

Siyasi konjöktür göz kırpıyor

Açılışın ilk konuşmasını İlçe eşbaşkanı Eşref Bozkurt Kürtçe olarak yaptı ve katılanlara teşekkür etti. Daha sonra Milletvekili adayı Sinan Odabaş konuştu ve ‘’Bu günlere çok ağır bedeller ödeyerek geldik. Bu ağır bedellere saygı için elimizden geleni yapmalıyız. Mevcut siyasi konjoktür partimize göz kırpıyor. Çok sorunlu, çürümüş bir siyasi hayatımız var, HDP olarak buna renk getirdik. Mevcut düzen çemberine artık yeter demenin tam zamanı. Her zaman iyi niyetle oy verdik ama ezilen olduk’’ dedi.

Başkan yaptırmayacağız

Daha sonra söz alan Güner Kizir, eşit olmayan koşullarda seçim çalışmalarının yürütüldüğünü söyleyerek, ‘’Mağdur kesimlerin, işçilerin, emekçilerin mecliste yer almasını istiyorsanız bize oy verin. Başkan olma hevesindeki Tayyip erdoğan’ın hevesini kursağında bırakalım’’ dedi. Kizir konuşmasını 3 kez ‘’Seni başkan yaptırmayacağız’’ sözleriyle tamamladı.

Çeneleri düştü

Kocaeli Milletvekili adayı İbrahim Ergin, konuşmasında her oya ihtiyaç olduğunu söyleyerek, ‘’Bu gün, dünden daha çok oylarınıza ihtiyacımız var. Kobani düştü diyiyorlardı, onların çenesi düştü. 1 yıl önce belediye başkan adayıydım ve oylarınıza taliptim, şimdi daha çok oyunuza ihtiyacımız var. Bu ceberut anlayışı yıkmak için oylarınıza talibiz’’ dedi.

Örgütlü olmamızdan korkuyorlar

Son olarak kürsüye gelen Milletvekili adayı Ali Haydar Konca, iktidarın halkın örgütlenmesinden korktuğunu söyleyerek, ‘’Bu düzene karşımısınız, karşıysanız bize oy verin. Özgürce, kardeşçe, sömürüsüz bir dünyada örgütlü olarak yaşamak istiyorsanız destek verin. Bu iktidarın en büyük korkusu halkın örgütlenmesidir. Yeni insanları ikna edip, oy kazandırmamız gerekiyor. Türk, Kürt, Laz, Çerkez fark etmemeli, bu hırsız düzeni yıkmak için oy isteyelim. Oylarımızı çaldırmayalım, sandıklara sahip çıkalım’’ dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817