HEDEF SIFIR AÇLIK

Bakanlığın 2019 yılı teması "Sıfır Açlık" amacına ulaşmak ve yetersiz beslenmeyi ortadan kaldırmak, bu güne kadar çıkarılan dersleri, yapılan iyi uygulamaları ve mevcut durumu değerlendirildiğinde bu amacın hala mümkün olduğunu tüm dünyaya hatırlatmak ve farkındalığı artırmak. “Açlığa Son Verme" amacına ulaşmak yalnızca açlık konusuna eğilmek değil, aynı zamanda insanlığın ve gezegenin beslenmesi için de çalışmak demektir. Dünya Gıda Günü bu yıl, ilgili tüm sektörleri, sağlıklı ve sürdürülebilir beslenmeyi herkese ulaşılabilir kılmak için harekete geçmeye,  aynı zamanda da herkesi yediklerimiz üzerinde düşünmeye davet etmektedir.

                                    İSRAFTAN KAÇININ !

Körfez İlçe Tarım ve Orman Müdürü Semra KOŞUMCU, “Hızla çoğalan dünya nüfusunun beslenmesinde gıdanın rolü büyüktür. BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve diğer BM örgütleri tarafından ortak yayınlanan açlık raporuna göre 2018'de, Dünya genelinde 821 milyondan fazla kişi açlık, gıda güvencesizliği, dengesiz beslenme gibi sebeplerle mağdur olmuştur. Açlık sorunu yaşayan insanların sayısı giderek artarken, yaklaşık 149 milyon çocuk ise açlık nedeniyle büyüme geriliği ile karşı karşıya kalmakta, gıdaya erişemediği için binlerce insanımız hayatını yitirmekte. Bundan dolayıdır ki israftan kaçınmalıyız.” açıklamalarıyla günün anlam ve önemini dile getirerek, Okul Müdürü İbrahim YILDIZ’a, Öğretmenlere ve etkinliğe katılan öğrencilere teşekkür etti. Proğrama Körfez Ağrılılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurettin KAPLAN da katıldı.

Kocaeli Kantincileri Dernek Başkanı Alican KAZGAN, Öğrencilerin 16 Ekim Dünya Gıda Gününü kutlayarak, obezite ile mücadele konusunda dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemini vurgulayarak, dernek olarak öğrencileri özendirmek adına onlara meyve ikramında bulundu.

Çelik Sanayi Ortaokul Müdürü ve Öğretmenleri bu günde okullarına yapılan ziyaret ve etkinlikten memnuniyetlerini dile getirdiler. 16 Ekim Dünya Gıda Gününde, Körfez İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden, Ziraat Mühendisi Ferhat ÇELİKKOL, Gıda Mühendisi Gökçe CÜCE,  Ziraat Mühendisi Korhan Baran KILIÇASLAN’ın katkılarıyla düzenlenen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler, can kulağı ile dinlediler. 

2018-2022 Stratejik Planları doğrultusunda, Uluslararası standartları gözeterek, üretimden tüketime doğal kaynakların ve insan sağlığının korunması, gıda güvenilirliğinin sağlanması amacıyla; Okullarda Gıda Güvenilirliğine Yönelik Uygulamaları Geliştirmek hedefi doğrultusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan proğramla, Körfez genelindeki okullarda 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminde 1315 öğrenciye, ‘’Okullarda Gıda Güvenirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı” eğitimleri düzenlendi ve eğitimler bu yıl da devam etmekte.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817