Hedef; Yaşanabilir ve  daha yeşil bir Körfez
 Körfez’in dört bir yanını çiçeklerle süsleyip, ağaçlarla yeşillendiren Körfez Belediyesi, yeni yaşam alanları oluştururken mevcut yerlerin de bakımlarını gerçekleştiriyor. “Daha yeşil bir Körfez” için başlatılan ağaçlandırma seferberliği de aralıksız devam ediyor. Sadece aralık ayında düzenlenen etkinliklerle ilçede 3 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

AHMED-İ HANİ PARKI

Konum itibari ile Osmangazi Köprüsü ve Hereke’nin eşsiz manzarasını misafirlerine sunacak olan Ahmed-i Hani Parkı’nın birinci etap çalışmaları da başladı. Yukarı Hereke bölgesinde yapımı devam eden parkın ilk tabında; otopark, bay-bayan mescitler dışında 200 kişilik çok amaçlı bir salon ve kır düğünleri için alan yer alıyor. Bittiğinde bölge için önemli bir cazibe merkezi haline gelecek.

YENİ YAŞAM ALANLARI

Körfez’de yaşam alanları yapılması noktasında da çalışmalar devam ediyor. Sevindikli’de hayata geçirilen ‘Er Meydanı’ projesi, sadece güreş değil, tarihi sporlar içinde kullanılıyor. Hemen 600 metre yakının da da bir gölet yer alıyor. Belediye ekipleri, göletin etrafında ağaçlandırma çalışması yapacak. Daha sonra da meydan ile gölet arasında yürüyüş yolları oluşturulacak. Göletin etrafı da mesire alanına dönüştürülecek.

ŞEHİT HALİSDEMİR PARKI

17 dönüm alana sahip Ömer Halisdemir Parkı da piknik yapmak isteyen Körfezlilerin yeni durağı oldu. Parkta çocuk oyun alanları, kondisyon aletleri, ahşap yürüyüş yolları, yeşil alanlar, otomatik sulama sistemleri, çocuk macera alanı, yürüyüş yolları, ateşli piknik üniteleri, ahşap oturma alanları, seyir terasları bulunuyor. Ayrıca park içerisinde kafeterya ve düğün salonu da yer alıyor.



ÇEVRE VE SAHİL DÜZENLEMESİ

Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle tamamlanan Hereke-Şirinyalı Sahili’nin birinci etabı, kente ayrı bir güzellik kattı. Şimdi Hereke-Şirinyalı sahilindeki düzenlemenin ikinci etap çalışması yapılıyor. İlk etapta hayata geçirilen Hereke Şirinyalı sahili 1. etabı, seyir terasları, piknik ve yürüyüş alanları, plajı, bisiklet ve yürüyüş yolları ile vatandaşların stres atabilecekleri, dinlenebilecekleri bir yer.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817