Hedefinizi belirleyin

BAŞARIYA İNANIN

Kültür Merkezindeki seminere Gebzeli çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Seminerde başarıya inanmanın önemli olduğunu vurgulayan Sıtkı Aslanhan, “Türkiye’de kaliteli öğretmenlerimiz var. Yeter ki siz kendinizde o azmi, o heyecanı, o özgüveni kazandıktan sonra yapamayacağınız hiçbir şeyiniz yok. Önünüzdeki sınava öncelikle inanmanız lazım. Bir kere kafaya koyacaksınız. Kafaya koyduktan sonra kesinlikle olmayacak, gerçekleştiremeyeceğiz bir şey olamaz” dedi.

 

SİZLERE TÜRKİYE’NİN İHTİYACI VAR

Hayalinizi gerçekleştirmek için öncelikle kendinizi hazırlamanız gerekir diyen Eğitimci, Yazar Aslanhan, “Sizlere bizim ve Türkiye’nin ihtiyacı var. Yarınlarımızın ihtiyacı var. Düne kadar belki insanların hayalinde olmayan şeyler bir bakıyorsunuz gerçek oluyor. Onun için kafanızda, benim hedefim bu olacak, idealim bu olacak diyeceksiniz. Ama bütün bunlarla beraber, çağın gereği olan her türlü vasfa sahip olacaksınız” dedi. Çalışmanın yanında Milli ve manevi değerlere de önem verilmesi nasihatında bulunan Sıtkı Aslanhan , “Öğrenmeniz gereken bilmeniz gereken her şeyi öğreneceksiniz. En iyi eğitimi alacaksınız. Ama milli ve manevi değerlerimizi hiçbir zaman göz ardı etmeyeceğiz. Bizi biz yapan o güzel hasletlerimizden asla fedakârlıkta yapmayacağız. İkisi beraber olduğu zaman çok daha başarılı olursunuz, çok daha mutlu olursunuz” dedi.

 

YOLA ÇIKARKEN HEDEFİNİZİ BELİRLEYİN

Lise birincilerinin Üniversite sınavlarındaki başarısızlığına vurgu yapan Kişisel Gelişim Uzmanı Aslanhan, “Her sene Türkiye’de okuduğu liseyi birinci olarak 2 bin 2 bin 500 tane öğrenci bitiriyor. Birinci olduğu için ek puan almasına rağmen çoğu üniversite de hiçbir yeri kazanamıyor. Bazen böyle pekte parlak görünmeyen zayıf alan, denemeleri çokta parlak olmayan arkadaşlarınızın çok daha iyi yerleri kazandığını görürsünüz. Demek ki bu iş çok çalışmakla olmuyor.  Arabanıza atlıyorsunuz gaza basıyorsunuz. 2 saat sonra bir bakıyorsunuz bilmediğiniz bir yerdesiniz. Benim burada ne işim var diyorsunuz. benzin harcadınız, emek harcadınız, zaman harcadınız ama yola çıkarken nereye gideceğinizi baştan belirlemediğiniz için onca emek boşa gidiyor. Emeklerimiz boşa gitmemesi için önce hedefimizi belirlemeliyiz” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.