banner2779
banner2752
banner2750

HEMŞİRELER AMELİYATA BU SİSTEMLE HAZIRLANACAK

Kocaeli Bilişim Fuarı’nda birbirinden farklı teknoloji uygulamaları hayatın her alanında kendini gösterdi. Nihilio Vision standında yer alan tıp eğitimi uygulamasıyla hemşireler eğitim hayatlarında sanal uygulamayla pratik yapıyor. Ameliyathane hazırlama simülasyonu olarak işletilen sistem bir ameliyathane masasının hazırlanma sürecini öğretiyor.   

EĞİTSEL UYGULAMA

Projenin ortaklarından olan Ersin Özüdağ, “Bu simülatör dünyada bir ilki başardı. Arttırılmış gerçeklik tabanlı hemşirelere eğitim simülasyonu sağlayan ameliyat öncesi hazırlıların tamamını eğitsel olarak senaryolarla gösteren bir uygulama. Simülatörümüzün hikayesi şöyle: Marmara Üniversitesi’nden Zeynep Taçkın ile birlikte geliştirdiğimiz bir sistem. Kendisinin doktora tezi kapsamında bu simülatörü geliştirdik”

EĞİTİM PRATİĞİ

“Simülatör kabaca hemşirelerin ameliyat öncesi hazırlıklarda hangi aletleri nereye koyacaklarını ameliyat setine göre seçmelerini sağlıyor. Bu süreç içerisinde hemşireler eğitim başlangıcından sonuna kadar yaptıkları her doğru ve yanlış hareket toplanıyor ve süreç içinde ne kadar öğrendikleri ortaya çıkıyor.  Bu da ileride ameliyathanede yapılan insan hatalarının azaltılmasını sağlayacak bir simülatör. Sistem hemşirelere eğitim hayatlarında pratik yapma imkanı veriyor” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751