banner2779
banner2752
banner2750

Her ay bin kişi Tüketici Mahkemesinde
 Körfez’de, her ay bin kişi çeşitli alacakları ve aldıkları eşyadan memnun olmadıkları gerekçesiyle Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuru yapıyorlar.

Körfez Tüketici Hakları hakem Heyeti’nde, bilirkişi olarak görev yapan, Körfez Ticaret Odası Meclis Üyesi Mustafa Genç, sürekli olarak insanların haklarını aramak için başvuru yaptıklarını belirterek, ‘’Ayıplı mal, ayıplı hizmet, kredi kartları üyelik ücretleri, dosya ve eksper masrafları ve benzeri konular nedeniyle vatandaşlar başvuru yapıyorlar. Her ay ortalama olarak bin dosya geliyor ve bunları yaptığımız toplantılarla inceleyip, karara bağlıyoruz. Vatandaşın beklememsi için gelen bin dosyayı görüşmeye ve yine her ay bin karar almaya çalışıyoruz. Bu ana kadar personel azlığı nedeniyle işlemler ağır gidiyordu ama yılbaşından itibaren daha yoğun çalışarak ortalama 6-7 ayı bulan beklemeleri 3 aya kadar düşüreceğiz. Önceki yıllarda, yıllık müracaat sayısı 3.000 adet civarında iken, bu sayı 2014 yıl sonu itibariyle 13.000 adetin üstünde gerçekleşmiştir. Müracaatlar genelde bankalardan çekilen kredilere ait masraflar ve kredi kartından alınan üyelik aidatlarının iadesi olup, bunun yanında ayıplı mal ve hizmetler, mesafeli satışlar, işyeri dışında yapılan satışlar, devre tatil ve uzun süreli tatil hizmetleri ve abonelik sözleşmeleri ve birçok uyuşmazlığın çözümü için yapılmaktadır.

Körfez Tüketici Hakem Heyeti, Malmüdürü Mustafa Ergül Başkanlığında Baro Temsilcisi Av.Habip Yahşi, Belediye Temsilcisi Selehattin Dönmez, Ticaret Odası Temsilcisi Mustafa Genç ve Tüketici Derneği Temsilcisi Recep Göçer ile beraber  ay’da en az 2 kez toplantı yapmak suretiyle ortalama bin civarındaki dosyayı karara bağlıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali kaya 8 yıl önce

sedaş soyuyor milşyonlar içrada ticaret odasının gıkı cıkmuyor halk perişan ti ca ret odası neden milleti rahatlatma girişiminde bulunmuyor nasılmı sedaşla görüşüp eski borçların faizlerine af isteyebilir bunu yapmak zor deyil diyer konular bence rutin yapılması gereken konulardır halkın isteyi budur kendileri rahat onun için kimin umurunda yazık vallahi yazık mustafa efe özellikle o koltuğu boşuna işgal ediyor bir allahın kulu cıksın işaret etsin körfez için şunu yaptı diye

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751