Her şeyin başı sevgi




Beş gün boyunca konferans

İlçede eğitim gören lise öğrencilerini kapsayan ve 4 bin 600 öğrenciye ulaşmayı hedefleyen proje kapsamında Derince Belediyesi’nin Derince Kaymakamlığı’nın katkılarıyla düzenlediği konferanslar tüm hızıyla devam ediyor. Beş gün üzerinden planlanan ve 5 Nisan Cuma günü sona erecek olan konferanslarda İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ercan ve sanatçı Haluk Piyes, anlatımlarıyla gençleri bilinçlendirirken, sanatçı Barış Durmaz’da söylediği şarkılarla gençleri eğlendirerek düşünmeye teşvik ediyor. Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ve ilçe protokolünün de ilgi gösterdiği konferanslarda verilen en önemli mesaj ise sevginin her türlü kötülüğün önüne set kurması olarak belirtiliyor.


‘Gençler sigaradan uzak durun’

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferanslarda önemli mesajlar veren İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ercan cezaevlerinde bulunan her 5 kişiden birinin uyuşturucu suçlusu olduğunu belirterek, her uyuşturucu kullanıcısının potansiyel bir satıcı olduğunu söyledi. Gençlere kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları konusunda nasihatlerde bulunan Ercan, özelikle sigaradan uzak durulmasının bir çok sıkıntının önünde engel olacağını belirtti. Haluk Piyes ise konuşmasında Almanya’da geçirdiği günleri anlatarak kendi yaşamından kesitler sunarken, insanları olumsuzluklardan kurtaran üç aşının sevgi, bilgi ve ilgi olduğunu söyledi.


‘Sevgiyle üretecekleriniz çok önemli’

Konferanslara katılan Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ise öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, gerçekleştirilen eğitimin çok önemli olduğunu belirtti. Her şeyin temelinin sevgi olduğunu belirten Başkan Alemdar “Ben hekim olmama rağmen bugün buralarda farklı şeyler öğrendim. Burada anlatılan çok önemli şeylerin temeli sevgiyle aşılanıyor. Biz belediye olarak imkanlar ölçüsünde elimizden geleni yapıyoruz. Okullarımıza yaptığımız fiziksel desteklerin yanı sıra bu çalışmalarımız da büyük önem arz ediyor. Buradaki mesajları alırsanız gelecekte çok daha başarılı olacaksınız. Bizler sizler için buradayız. Sizler dünyayla yarışıyorsunuz. Sevgiyle üreteceklerinizle çok iyi yerlere geleceğinize eminim” dedi.

 Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, yaptığı konuşmada öğrencilere çok önemli mesajlar verdi.



 Sanatçı Barış Durmaz, gitarı eşliğinde seslendirdiği şarkılarla öğrencileri eğlendirerek bilinçlendiriyor.



İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ercan, gençlere kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları konusunda nasihatte bulundu.




Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklere ilçedeki lise öğrencileri yoğun ilgi gösteriyor.



 Haluk Piyes konuşmasında insanları olumsuzluklardan kurtaran üç aşının sevgi, bilgi ve ilgi olduğunu söyledi.


Derince Belediyesi’nin Derince Kaymakamlığı’nın katkılarıyla düzenlediği madde bağımlılığı ve uyuşturucuyu önleme konulu konferanslarda 4 bin 600 öğrenciye ulaşılacak. ZHKM’de devam eden konferansları başta Başkan Alemdar odlmak üzere protokol dikkatle takip ediyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817