banner2779
banner2752
banner2750

Hereke Kalesi, Işıl Işıl

 Tarihe ışık tutan kale, gece de ışıl ışıl göründü

Körfez Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan ve iç peyzaj çalışmalarının devam ettiği Hereke Kalesi’nin ışıklandırma çalışmaları da bitti. Başkan Şener Söğüt, gündüz saatlerinde çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Işıklandırmanın dışında iç peyzaj çalışmalarının da devam ettiğini belirten Başkan Söğüt, Hereke Kalesi’ni yaşayan bir müze konumuna getireceklerini belirtti.

ÇOK GÜZEL OLACAK

Kale içerisinde Nazende’nin de olacağını belirten Başkan Söğüt, “Peyzaj çalışmalarımızla birlikte Nazende’mizi de kale içerisinde hizmete alacağız. Vatandaşlarımızın tarihi doku içerisinde dinlenebileceği alan oluşmuş olacak. Ayrıca surlar içerisinde yer alan odalarla ilgili de projelerde sona doğru gelindi.

MÜZE DE YER ALACAK

Bir etnografya müzesi yapacağız. Hereke Halımızın da tüm dokuları ile yer alacağı güzel bir çalışma olacak” dedi. Başkan Şener Söğüt daha sonra çalışmalarda gelinen nokta ile ilgili brifing aldı. Akşam saatlerinde de ışıklandırmalar yakıldı ve kale ışıl ışıl bir görünüme kavuştu. Vatandaşlar tarafından da ortaya çıkan görüntü büyük beğeni topladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751