Hereke Kalıcı Konutları Kaderine Terk Edildi
Bir kısmına da alkolik ve evsizlerin yerleştiği konutların bazılarının camları ve kapıları kırılıp içlerindeki donanımlar da yağmalandı. Devletin milyonlarca lira ödeyerek, o günkü deaprem psikolojisiyle mevcut yerleşim yerlerinden çok uzak noktalara yaptırdığı, ayrıca kuraya konulduğu için de ilin en bir ucundaki hak sahibi depremzedeye diğer ucundan daireler çıkması nedeniyle birçok daire ile birlikte işyerleri de boş kaldı. Dahö ence Belde olan ve 2009'da Körfeaz ilçesi'nin mahallesine dönüştürülen Hereke'nin yüksek kesimlerine de 1050 konut yaptırıldı. Burada yeterli oranda sosyal imkanlar oluşturulmadığı ve kent merkezne de uzak olması nedeniyle yarısından fazlası boş kaldı. Teslim alanların çoğu da kiraya verdi.

KONUTLARIN YARISI BOŞ
 
Kalıcı konutların yarısından fazlasının boş olduğunu söyleyen sakinlerden Tünay Ata bunların yerleşim merkezine uzakta yapıldığı için tercih edilmediğini belirterek, İzmit kent merkezine gitmek istesek iki ulaşım aracı değiştirmek zorundayız. Kalıcı konut bölgesinde zaten alış veriş yapacağınız doğru dürüst bir yer yok. O yüzden konutların yarısından fazla boş. Camları, kapıları kırık. Boş evlerin içersindeki elektrik malzemeleri mutfak dolapları çalındı dedi 

EVSİZ VE ALKOLİKLERİN BARINAĞINA DÖNÜŞTÜ
 
Kalıcı konutların kaderine terk edildiğini söyleyen malülen emekle Salih Öztürk ise, Hak sahiplerinin bir çoğu konutlara gelmediği için atıl kalan konutlar alkolik ve evsizlerin barınağına dönüştü. Bazı dairelere kokudan ve pislikten girilemez halde. Camları kapıları kırık. Belediye de yeteri kadar bu bölgeyle ilgilenmiyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerin bu konutlara sahip çıkmalarını istiyoruz. diye konuştu.

TAŞ OCAKLARINDAKİ PATLAMALAR MERDİVENLERDE HASAR OLUŞTURDU
 
Bölgede taş ocaklarında meydana gelen patlamalar nedeniyle binalarında hasarlar oluştuğunu söyleyen emekli işçi Salih Köktürk de Kalıcı konutlara yakın bölgelerde taş ocakları var. Sürekli patlamalar olduğu için binalarımızda hasarlar oluşuyor. Merdivenlerden evimize çıkmaya korkar hale geldik. Çünki merdivenlerin kenarlarında sarsıntılardan oluşan hasarlar var. Depreme dayanıklı olarak yapıldığı söylendi ama bu patmalarda hasarlar oluşuyor. Ayrıca bu bölgenin ciddi anlamda kanalizasyon sorunlar var. Doğru dürüst hizmet sağlanmıyor. dedi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817