banner2779
banner2752
banner2750

Hereke Ordululular Derneği Muharrem Ayı Dolayısıyla Mevlüt Okuttu
 Muharrem ayı etkinlikleri çerçevesinde Hereke Ordulular Derneği, Dernek binasında mevlüt okuttu.

Dernek hizmet binasında yapılan programa yoğun bir katılım gerçekleşti. Hereke Ordulular Dernek Başkanı Vedat İçsezgi, Körfez Belediye Başkan yardımcısı Faruk Denli,  Kışladüzü Mah. Muhtarı Süleyman Mutlu, Gümüşhaneliler Dernek Vakfı Başkanı Hamit Örgüç, Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Selami Örgüç, Erzurumlular Dernek Başkanı Ergün Tunç, Kocaeli Kent Konseyi Gençlik Meclisi Siyasal Bilimler Komisyon Başkanı Oğuzhan Kuzu, Körfez Kent Konseyi Başkanı Hakan Tosun katıldı.

Programa Katılım Yoğundu

Yapılan etkinliğe Körfez’li protokolün yanı sıra Hereke’li vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. 400 kişinin katıldığı programda konuşan Dernek Başkanı Vedat İçsezgi, “Muharrem ayı ve aşure günü tüm insanlığı ve Müslümanları etkileyen önemli olaylar içerir. Bu sebeple Muharremin bereketinden istifade edilmeli, önemsenmelidir” dedi.

Körfez’de Halk Belediye İle Bütünleşti

Körfez’de Sivil Toplum Kuruluşların Belediye ile ortak çalışmasıyla başarılı çalışmalar ortaya çıkıyor. Belediye Başkanı İsmail Baran’ın Birlik ve Beraberlik içerisinde Körfez’i beraber yöneteceğiz demesinin ardından Körfez’deki STK’lar yoğun bir çalışmanın içerisine girdiler. Yapılan çalışmalarda dernekler birbirleri ile koordineli çalışarak başarılı programlar ve çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar sonucu muharrem ayında birçok STK temsilcileri Hereke Ordulular derneğinde buluştu. Programa katılan Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Denli dernek yetkilileri ve Hereke’liler tarafından yoğun bir ilgi gördü. Vatandaşlarla teker teker ilgilenen Başkan Yardımcısı Denli vatandaşlarla sıcak ve samimi sohbetler gerçekleştirdi.

Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Denli yaptığı konuşmada Belediyenin halkla bütünleştiğini dile getirdi. Faruk Denli, “Aşure ayı bir zorunluluk ve ibadet değildir. Maksat bir şekilde ikramda bulunulup, insanları sevindirmek, dualarını almak ve Müslümanların kaynaşmasını sağlamaktır. Hereke Ordulular Derneği mevlüt okutarak muharrem ayı çerçevesinde ilçemizde kardeşliğin gelişmesine katkıda bulunmuştur. Bu davranışlarından dolayı dernek yönetici ve üyelerini gönülden kutluyorum." şeklinde konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751