banner2779
banner2752
banner2750

HEREKE ÖRNEK BİR BÖLGE HALİNE GELECEK
 Protokol Üyeleri Hereke’yi Turladı

Sabahın erken saatlerinde başlayan programlara katılarak güne başlayan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ilerleyen saatlerde protokol üyelerinin büyük ilgi gösterdiği düğün töreniyle başladı. Daha sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın doğduğu ve büyüdüğü yer olan Hereke Bölgesine geçen protokol üyelerine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem,Jandarma Komutanı Fikret Çetin Kale, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri eşlik etti.

Balıkçılar Derneği Yöneticileri Taleplerini İletti

İkindi namazını Aşağı Hereke Bölgesinde kılan protokol üyeleri, Yukarı Hereke Birlik Beraberlik ve Dayanışma Derneğini ziyaretinden sonra Hereke Marinada bulunan Amatör Balıkçılar Derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı Muharrem Yanılmaz ve yönetiminin istek ve taleplerini dinlediler. Oldukça neşeli geçen ziyarette Belediye Başkanı İsmail Baran ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Amatör Balıkçılara çeşitli müjdeler verdi. Dernek binasının ve çevresinin tadilat yapılacağının bilgisini veren Başkan Baran, dernek yöneticilerinin taleplerini not alarak dinledi.

Hasta, Yaşlı ve Taziye Ziyaretleri Gerçekleştirildi

Yapılan dernek ziyaretinin ardından Yukarı Hereke Bölgesine hareket eden protokol üyeleri, ilk olarak Yukarı Hereke mahallesinde hasta, yaşlı ve taziye ziyareti gerçekleştirdiler. Daha sonra Belediye Başkanı İsmail Baran ile birlikte ev ziyaretine giden Işık, aile büyükleriyle sohbet edip çay içti. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonrası aile büyükleri Bakan Fikri Işık, Başkan Baran ve Vali Güzeloğlu’nun kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Başkan Baran, “İlçemizi Kalkındırmaya Devam Edeceğiz”

Daha sonra Kışladüzü mahallesine geçen protokol üyeleri Ordular Derneğini ziyaret etti. Oldukça kalabalık bir şekilde coşkuyla karşılanan protokol üyeleri, Ordulu ev hanımlarının yaptığı ikramlardan tattılar. Dernek Başkanı Vedat İçsezgi’nin açılış konuşmasını yapmasının ardından mikrofonu alan Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bizleri bağrına basan Herekelihemşerihlerimizi daha sonra Ordulu hemşehrilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bakanımız, Valimiz, Kaymakamımız ve İlçe Başkanımız ile birlikte sizlerin huzuruna geldik. İlgi ve alakanız bizleri çok memnun etti. Kısa bir sürede bölgemize önemli yatırımlar gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonraki süreçte de el ele vererek hem Körfezimizi hem de bölgemizi daha ileriye taşıyacak çalışmaları birlikte yapacağız” ifadelerini kullandı.

Işık, “Bölgemize Önemli Yatırımlar Kazandırmaya Devam Edeceğiz”

Soru cevap şeklinde devam eden ziyarette Ordulular protokol üyelerine çeşitli sorular yöneltti. Bakan Fikri Işık ve Belediye Başkanı İsmail Baran sorulan soruları not alarak cevaplayarak çözüme kavuşturulması adına gerekli talimatları yerinde verdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, bölgeye hükümet tarafından önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, hizmetlerle Hereke’nin önünün açıldığını ifade etti.Hereke'nin yaklaşık 150 yıl önceki güzelliğine kavuşmaya başladığını ifade eden Bakan Fikri Işık, Hereke Bölgesinininşaatsız geçirdiği ay olmadığını, her zaman güzel çalışmalar yapıldığını kaydetti.Hereke’nin Türkiye’nin ve Dünyanın bir markası olduğu belirten Bakan Fikri Işık, “Bölgemize önemli yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Hereke’nin ülkemizin turizm merkezi haline gelmesi adına çalışmalarımıza hız veriyoruz. Belediye Başkanımız tamamen bölgemize ve ilçemize odaklanarak gözle görülür şekilde çalışmalar gerçekleştiriyor” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751