banner2779
banner2752
banner2750

 Hereke Sümer Cami meydanına kavuştu
 Hereke Sümer Cami meydanına kavuştu

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Körfez ilçesi Hereke’de bulunan Sümer Camii’nin çevresini elden geçirerek geniş bir meydan haline getirdi. Hereke’nin sahil bölümünde tren istasyonunun alt kısmında yer alan tarihi camiinin çevresindeki kafeterya ve halı saha gibi yapılar yıkılarak meydan oluşturuldu. Camii avlusunun devamı olan medyanın orta yerinde etrafı kamelyalarla kaplı geniş bir alan ter alıyor.

 

CAMİ ÇEVRESİ NEFES ALDI

Meydandaki yürüyüş yolları kesme taşlarla döşendi. Camiinin yanındaki yeşil alanda oturma grupları ve kamelyalar yerleştirildi. 19. Yüzyıl’da Abdülmecid döneminde yapılan tarihi Sümer Cami meydanında peyzaj çalışmaları da yapıldı. Meydanın belli yerlerine dekoratif aydınlatma direkleri konuldu. Yapılan meydan çalışmasıyla Sümer Camii çevresi adeta nefes aldı.

 

ÇINAR AĞAÇLARI KORUNDU

Meydanın bazı bölümlere toprak takviye edilerek yeşil alan oluşturuldu. Meydandaki tarihi çınar ağaçları korunarak ışıklandırıldı. 19. yüzyıla ait her dokunun aslına uygun olarak günümüze kazandırılacağı peyzaj düzenleme çalışmaları Büyükşehir Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ile Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751