banner2827
banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

 Hereke tarihi kimliğine kavuşuyor
 Hereke tarihi kimliğine kavuşuyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Hereke Merkez Sümer Camii’nin çevresi ve Sümer Meydanı düzenleme çalışmasının tanıtım programına katıldı. Programda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Hereke’nin tarihi kimliğini yeniden ortaya çıkaracak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

HEREKE SÜMER MEYDANI

Büyükşehir tarafından yapılan Hereke Sümer Camii’nin çevresi ve Sümer Meydanı düzenleme çalışması, gerçekleşen bir programla kamuoyuna tanıtıldı. Programa Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve Zeki Aygün, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Engin Koyun, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Programın açılış konuşmasını yapan Körfez Belediye Başkanı Pehlivan, Hereke’de yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bilgi verdi ve desteklerinden dolayı Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti. Tanıtım programına katılan Herekelilere seslenen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Geleceğin modern ve model Kocaeli’sini, Körfez ilçesini ve Herekesi’ni sizlerle birlikte kuruyoruz. Kültür ve tarih hazinemizi yarınlara aktarmayı hedefliyoruz. Yaptığımız ve yapacağımız düzenlemelerle,Hereke tarihi kimliğine yeniden kavuşacak. Hereke’de adeta bir tarih adası oluşacak’’ ifadesini kullandı.

HEREKE TARİH ADASI

Öte yandan Hereke Sümer Meydanı ve camisi çevre ve peyzaj düzenlemesi kapsamında bölgede yapılan çalışmalarla Hereke’de bir tarih adası meydana geliyor. Bu çalışmada; TCDD ile birlikte tarihi tren garı restorasyonu tamamlandı, Hereke Kalesi restorasyon projesi tamamlandı, Hereke vapur iskelesinin binası tarihi dokuya uygun olarak yenilendi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826