banner2779
banner2752
banner2750

HEREKE, TURİZİMCİLERE GÖZ KIRPIYOR

Frigler, Bitinyalılar, Persler ve Makedonyalılar gibi birçok medeniyetin izlerinin yer aldığı Osmanlı döneminde ise önemli bir yere sahip olan Körfez, tarihi yapıların tek tek ortaya çıkması ile turizmcilerin de ilgisini çekiyor. Özellikle Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde de bahsedilen ve 1400 yıllık geçmişe sahip olan Hereke Kalesi için başlatılan restorasyon çalışmaları büyük ilgi görüyor.

HALI MÜZESİ

Yıldız Sarayı’nda bulunan dünyanın en büyük halısının dokunduğu Hereke Halı Fabrikası ise yeniden düzenlenen haliyle ziyaretçilerine kapılarını açmaya hazırlanıyor. Hereke Halısının ün kazandığı dönemlerde Hereke’ye gelen ziyaretçilerin sayısı artarken, onlardan biri de Alman İmparatoru II. Wilhelm olmuştu. Kaiser Wilhelm için yaptırılan ve tek bir çivi kullanılmadan inşa edilen ‘minyatür köşk’, yapı itibari ile turistler tarafından dikkatlice inceleniyor.

HİMZETE AÇACAĞIZ

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, özellikle Hereke Kalesi’nin Hereke için önemine dikkat çekerken, “Tarihi Hereke Kalesi yaklaşık 1400 yıllık bir yapı ama maalesef yerle yeksan olmuş. Biz, tarihimizi yeniden canlandırma adına yaklaşık 1 sene önce kalemizin restorasyonuna başladık. Tarihi alanda Körfezimizde ne varsa halkımızın hizmetine açıyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2778

banner2763

banner2765

banner2754

banner2762

banner2764

banner2766

banner2723

banner2680

banner2751