HEREKE’DEGÖNÜLLER BİR OLDU
 Ramazan Ayının Coşkusu Körfez’de Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Körfez’in meydanlarında ve sokaklarında kurulan iftar sofralarında bir araya gelen binlerce Körfezli Ramazan ayının manevi havasını birlikte yaşıyor, suyunu paylaşıyor, ekmeğini bölüşüyor. Nerede o eski Ramazanların denmediği Körfez’de vatandaşlar Körfez Belediyesinin hazırladığı etkinliklerle gecenin ilerleyen saatlerine kadar Ramazan Ayının hazzını hep birlikte yaşıyorlar.

Yukarı Hereke Halkı İftara Yoğun İlgi Gösterdi

Gönüllerin bir olduğu, gönül sofrasında buluşan Yukarı Hereke sakinleri Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ı büyük bir heyecanla karşıladı. Yaklaşık 1500 mahalle sakininin katıldığı iftar yemeğine Belediye Başkanı İsmail Baran'ın yanı sıra Bilge Baran, Ak Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Ak Parti Körfez İlçe Teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı. İftar öncesi tasavvuf grubunun seslendirdiği birbirinden güzel ilahileri dinleyen mahalle sakinleri, hep bir ağızdan dualar ederek Ramazan Ayı'nın manevi havasına ve bereketine ortak oldu.

Mahalle Sakinleri Ramazan Aynının Hazzını Yaşadılar

Hereke Spor Kompleksinin bulunduğu alanda yapılan iftar programında Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, vatandaşlarla sohbet etti, hazırlanan sofralarda iftar saatini bekleyen vatandaşları tek tek gezerek vatandaşlara ''hayırlı ramazanlar'' diledi. Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofrası, aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanları da aynı sofrada buluşturdu.

Dostluğumuzu ve Kardeşliğimizi Perçinledik

Oruçların açılmasının ardından kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Baran, “Bu muhteşem manzarayı oluşturan Gönül Dostlarıma ve tüm katılanlara en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Ramazan ayı biliyorsunuz birlik ve beraberliğin perçinleştiği bir ay. Bizde vatandaşlarımızla bir araya gelerek birlik beraberlik ve kaynaşmayı perçinledik. Burada şu anda 1500 kişinin üzerinde halkımıza iftar veriyoruz. Körfez halkı her yaptığımız etkinlikte bizleri yalnız bırakmıyorlar. Allah tutmuş olduğumuz oruçları, yapmış olduğumuz bütün ibadetleri kabul eylesin" dedi.

İftar Sonrası Çay Sohbeti

İftar vaktinde dua ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle oruçlar açıldı. İftar sonrası vatandaşlara çay ikramında bulunulan programda, oruçlarını afiyetle açan vatandaşlar belediye tarafından kendilerine ikram edilen çayları yudumlayıp Ramazanın manevi hazzında keyifle sohbetlerini gerçekleştirdiler.

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817