HERHANGİ BİR SALDIRI VE DARP SÖZ KONUSU DEĞİLDİR
 Belediye’nin Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi.   “Kocaeli Eğlence Yerleri Derneği üyeleri daha öncede meclis toplantılarına izleyici olarak gelmiş ve meclis oturumlarını sona erinceye kadar izlemişlerdir. Daha önceki meclis oturumlarında olduğu gibi 05.04.2016 tarihli oturumunda da izleyici olarak gelen tüm vatandaşlarımıza olduğu gibi Kocaeli Eğlence Yerleri Derneği (Barlar Sokağı işletmecileri)  üyelerine de meclis esnasında uyulacak kurallar ile ilgili bilgilendirme metni dağıtılmıştır.

 

MECLİS ÖNCESİ BİLGİLENDİRMELER YAPILDI

 

Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizce Dernek Başkanı Yusuf Ziya Tom’a da oturum esnasında Meclis ’in devamını engelleyecek hal ve hareketlerden kaçınılması, herhangi bir konuşma yapılmaması, pankart, afiş açılmaması gibi kurallara dikkat edilmesi gerektiği; aksi halde mevzuat hükümleri doğrultusunda kendilerine müdahale edileceği hususları nezaket kuralları çerçevesinde bildirilmiştir.

 

HALKIMIZIN HAK VE HUKUKUNU KORUYORUZ

 

Ekiplerimizin nezaketli ve sağduyulu yaklaşımına rağmen, Meclis kürsüsünde Hatip konuşurken Kocaeli Eğlence Yerleri Derneği üyelerinden bazıları yüksek sesle konuşmaya başlamış ve Meclisin genel işleyişine engel olunmuş ve oturuma ara verilmek zorunda kalınmıştır. Bu tutumlar üzerine dernek üyeleri nezaketli bir şekilde uyarılmış ve İzmit halkının temsil edildiği Meclis oturumunun devamını sağlamak ve halkımızı hakkını ve hukukunu korumak için Kocaeli Eğlence Yerleri Derneği üyeleri meclis salonunun dışına davet edilmiştir. Bu uyarılarımızı da dikkate almayıp pankart açmaya çalışan dernek üyeleri Zabıta Müdürlüğü personelimiz tarafından salon dışına çıkarılmıştır. Kocaeli Eğlence Yerleri Derneği üyelerine herhangi bir darp ve saldırı türü bir eylem olmadığı gibi dışarı çıkarılmaları esnasında da personelimiz tarafından gerekli nezaket kurallarına riayet edilmiş ve personelimiz tarafından kendilerine sağduyulu tutum ve davranışlar sergilenmiştir.

 

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ VAR

 

Meclisimizin ve belediyemizin tüm katları 24 saat esasına göre güvenlik kameraları ile izlenmekte olup; bahse konu iddialarda yer alan personelimizin hukuka aykırı bir müdahalesi söz konusu ise adli makamlar tarafından talep edilmesi halinde kamera görüntüleri gecikmeksizin ilgili makama iletilebilir. Belediyemizde çalışan tüm personelimiz; insan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne inanan ve kanunlara koşulsuz riayet eden bir hizmet anlayışı ve vizyonu ile görev yapmaktadır.

 

ÜST DÜZEYDE KABUL, GÜLERYÜZLÜ VE HOŞGÖRÜLÜ YAKLAŞIM

 

Söz konusu dernek üyeleri belediyemizi defalarca ziyaret etmişler ve tüm vatandaşlarımıza olduğu gibi kendileri de kurumunuza uygun şekilde misafir edilmiştir. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın talimatlarıyla da Ruhsat ve İmar konularındaki talepleri alınmış, kendilerine her konuda bilgilendirme yapılmış ve mevzuata uygun talepleri yerine getirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817