HERKES BUNU SORUYOR SEBEBİ BELLİ OLDU
 Karayolları rakamlarına göre, Ramazan Bayramı'nda İstanbul'dan sadece Anadolu yönüne gişelerden 3 günde 1 milyon 63 bin araç çıkış yaptı, son 2 günde ise yaklaşık 500 bin araç geri döndü.

Her bayram olduğu gibi geçen Ramazan bayramı arifesiyle bayramın son gününde karayolları ile feribot işletmelerinde büyük yoğunluk oldu. Ancak İstanbul'dan çıkan araçların üçte ikisinin 
tatil bölgelerinden dönmediği, vatandaşların tatillerine devam ettiği anlaşıldı.

1.5 MİLYON ARAÇ ÇIKTI

Karayolları yetkililerinden alınan rakamlara göre, Çamlıca gişelerinden Anadolu yönüne doğru 16-19 Temmuz tarihleri arasında toplam 1 milyon 63 bin araç çıktı. D-100 karayolundan bu tarihlerde gidenlerle İstanbul'dan çıkan araç sayısının 1 milyon 500 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Bu çıkışa karşılık Çamlıca gişelerinden 18 ve 19 Temmuz tarihlerinde toplam 199 bin araç dönüş yaptı. D-100 karayolunu kullananlarla birlikte dönüş yapan araç sayısının 500 bini bulduğu tahmin ediliyor.

30 SAATTE 35 BİN ARAÇ

Yalova Topçular ile Gebze Eskihisar arasında sefer yapan İDO'nun 19 feribotu ile çarşamba gününden itibaren ilk 30 saatte 35 bin araç Yalova istikametine geçti. İDO'dan alınan rakamlara göre 15-17 Temmuz tarihleri arasında İstanbul yönünden gelen 48 bin 230 araç Eskihisar'dan Topçular'a geçti.

Buna karşılık, yine İDO'nun rakamlarına göre geri dönüş trafiğinde, 18-19 Temmuz tarihlerinde toplam 29 bin 872 araç feribotları kullanarak İstanbul'a döndü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817