Hesapları boşaltan zanlılar yakalandı

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekibi, bazı vatandaş ve şirket sahiplerinin banka hesaplarından bilgileri dışında EFT ve havale işlemleri gerçekleştirdiğine dair şikayetleri üzerine harekete geçti. Yapılan takipte Mehmet Sabri E. liderliğinde olan çetenin, internet bankacılığında akıllı anahtar sistemini kullanarak bankacılık işlemlerini yapan şirket sahipleri ve vatandaşların cep telefonu 'imei' numarasını ulaşarak, bu numarayı kendi telefonlarına tanıtıp gelen şifre ve diğer bilgileri kullanarak hesaplarına girdikleri ve bu hesaplardan kendi hesaplarına para aktardıklarını tespit etti.

Yapılan takipte suç örgütünün toplamda 10 farklı bankada bulunan hesaplara erişim sağlayarak, örgüt üyeleri tarafından açılan hesaplara İnternet üzerinden erişim sağlayarak EFT ile para transferi gerçekleştirdiği, banka ve müşterileri zarara uğratarak haksız kazanç elde ettikleri ve bu eylemlerde 332 bin 293 lira parayı hesaplarına aktardığı, polisin bu paranın 249 bin 763 lirasına engel olduğu öğrenildi. Kocaeli, Sakarya ve İstanbul’da yapılan operasyonlarda Mehmet Sabri E. Ö.O, V.A, N.Ü, R.G, M.G , Ü.G, H.K, M.G, N.K ve A.B gözaltına alındı. Gözaltındaki şahıslar ifadeleri alındıktan sonra sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817