HIZLI TREN MAYIS SONUNDA
 İl Koordinasyon Kurulu’nun bu yılki ilk toplantıda Vali Yardımcısı Mustafa Güni’nin başkanlığında yapıldı. Kamu yatırımları tek tek ele alındığı toplantı a İlimizdeki 2014 yılının kamu yatırımlarında 704 proje için 1.259.282.068,61 TL, Genel idare yatırımlarında 173 proje için 668.627.730,03 TL, Mahalli idareler yatırımlarında ise 531 proje için ise 590.654.338,58 TL yatırım öngörüldü.

ORHAN CAMİİ MAYIS SONU KAPANIYOR

Toplantının ana gündemini aylarda yaşanan kuraklık, hızlı tren projesi ile Orhan Camii restorasyonu oluşturdu. Vakıflar bölge Müdürü Yardımcısı Avni Köse, tarihi Orhan Camii’nin mayıs sonu ibadete kapatılacağı ve restorasyona alınacağını açıkladı. Restorasyon 2 yıl sürecek.

HIZLI TREN’İN DURUMU

TCDD 1. Bölge Müdürü Hasan Gedikli ise toplantıda, Yüksek Hızlı Tren ile ilgili bilgi aktardı. Proje kapsamında altyapı çalışmalarının tamamen bittiğini, ince ayarların devam ettiğini belirten Gedikli, Eskişehir-Vezirhan arasında testlerin devam ettiği bu ay sonunda Eskişehir -Pendik arasındaki test çalışmalarının yapılacağını, hattın mayıs ayı sonunda hizmete alınacağını açıkladı.  

HAZİRAN AYINDA KUYULARDAN SU VERİLECEK

İSU Genel Müdür Yardımcısı Alaeddin Alkoç, yaşanan kuraklıkla ilgili alınan önlemleri aktardı, selli noktalarda su kuyuları açıldığını hatırlattı. Alkoç, “Kartepe bölgesinde 70 kuyu açılmasını planlıyoruz ve bunlardan sadece 40 kuyu açıldı,  Gebze’de 15, Derince’de 10 kuyu  bakanlık izni ile açılacak. Çok büyük bir aksilik olmazsa Haziran ayında Kocaeli bölgesine kuyulardan su vereceğiz” dedi. Kamu yatırımlarında bugüne kadar 108 projenin bittiği,  557 projenin devam ettiği ve bugüne kadar projeler için 185.891.265,75 TL harcama yapıldığı açıklandı.

ÖLÜM YOLU’NA ÖNLEM

Son dönemde üzücü kazaların yaşandığı, adı adeta “Ölüm Yolu”na çıkan İzmit-Kandıra yolunun 11 nci kilometresi Mini Köşk mevkii ile ilgili konu da masaya yatırıldı. Vali Yardımcısı Mustafa Güni, “Özellikle Vali Bey, Kandıra yolu üzerinde meydana gelen trafik kazaları konusunda önlem alınmasını ya da çalışma yapılmasını istiyor. Orada sık sık üzücü kazalar meydana geliyor” dedi. Toplantıya katılan Karayolları 1. Bölge Müdür yardımcısı Yener Birliker ise, “Büyükşehir Belediyesi’nden de bizlere yazı geldi. Genel Müdürlük’te o yolun 4’lü sığınma olarak yapılması konuşuldu. Ama bu konuşma projeye yansımadı” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817