HOCA AHMET YESEVİ CAMİİ YÜKSELİYOR


 

İbadethane ihtiyacına cevap verecek

Derince’de toplumun her kesimine dokunacak önemli projelere imza atan Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un yapımına büyük önem verdiği Hoca Ahmet Yesevi Camii, gün geçtikçe yükseliyor. Yenikent Mahallesi’nde yer alan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün karşısındaki alana inşa edilen proje, bölge sakinlerinin ibadethane ihtiyacına cevap verecek. Hoca Ahmet Yesevi Camii projesinin hizmete açılmasıyla birlikte 2 bin kişi aynı anda ibadet etme imkanı bulacak.

Sosyal alanlar da yer alıyor

Tasavvufi Türk Halk Şiiri’nin öncüsü olan Hoca Ahmet Yesevi’den adını alan proje, Osmanlı mimarisi ve motifleriyle göz kamaştıracak. 7 bin 200 m2 alan üzerine inşa edilen cami, içerisinde yer alacak sosyal mekanlarla da vatandaşlara hizmet verecek. İlk iki bodrum katta kaba inşaatın büyük oranda tamamlandığı Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde erkek ve kadın eğitim odaları, şadırvanlar ve gasilhane, iki adet işyeri, çay bahçesi ve kafeterya da yer alacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817