HOCALI ŞEHİTLERİ  İZMİT’TE ANILDI

26 yıl önce Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetleri  83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katledilmişti. Cesetlerin yakıldığı hamile kadınlar ve çocukların da  vahşete maruz kaldığı katliamın unutulmaması için Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteği ile İzmit’te yaklaşık üç yıl önce Hocalı Şehitler Anıtı yaptırılmıştı.  

YOĞUN KATILIM

İzmit Belediyesi ile Azerbaycan Dernekler Federasyonu Hocalı şehitleri için ortak bir anma programı düzenlediler. Yenişehir Mahallesi’ndeki İzmit Kaymakamlığı karşısında bulunan Hocalı Şehitler Anıtı’ndaki anma etkinliğine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan,       Nesimi Valiliği birinci Yardımcısı Gülara Verdiyeva, Nesimi Belediye Başkanı Nazım Karahanov, Azerbaycan Şehit Aileleri Dernek Başkanı Azar Guliyev, Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanı 1. Yardımcısı Valeh Hacıyev, Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar, Azerbaycan’dan gelen gazeteciler, Körfez Azerbaycan Kültür ve Turizm Spor Kulübü Dernek Başkanı Turgut Caferoğlu, TADEF Genel Sekreteri Canip Nuray, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan ve çok sayıda vatandaş katıldı

TARİH BOYUNCA BİR ARADA OLDUK

Azerbaycan Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar anma etkinliğinde bir konuşma yaparak   “Türkiye ile tarih boyunca hep bir ve beraber olduk. Hocalı, Türkiye ile Azerbaycan’ın milli davasıdır. Birimizin eline diken batsa diğerimizin eli acıdı. Azerbaycan ile Türkiye dünyada tek örnektir. Bugünkü devletler çıkara dayalıdır ama Azerbaycan’la Türkiye kardeştir. Türklerin kalbinde asla soykırım yoktur. Bu soykırımı asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Geçmişimize sahip çıkmak zorundayız. İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan Hocalı Şehitleri anıtımızı, hatıra ormanı yaptı. Kendisine çok teşekkür ederiz” dedi.

HEPİMİZ BİRİZ BERABERİZ

Nesimi Belediye Başkanı Nazım Karahanov da ” Hocalı’da yüzlerce kardeşimiz soykırıma uğradı. Türk kardeşlerimize ve İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a minnettarız. Bu anıtın çok büyük anlamı var. Hepimiz biriz, beraberiz. Her zaman sizin yanınızda olacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

HER ZAMAN YANIMIZDA OLDUNUZ

Nesimi Valiliği Birinci Yardımcısı Gülara Verdiyeva da anma etkinliğinde bir konuşma yaparak şunlaır söyledi:  “her birinize çok teşekkür ediyoruz. Bu anma programımızı burada gerçekleştirebilmekten mutluyuz. Her zaman yanımızda oldunuz. Bizler bir millet iki devletiz. Her zaman olduğu gibi biriz ve bir olmaya devam edeceğiz. İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ederiz.”

SİZİN AYAĞINZA BATAN DİKEN, BİZM DE CANIMIZI ACITIYOR

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan da konuşmasında “Azerbaycan’da sizin ayağınıza diken batarsa burada bizim de canımız acıyor. 26 yıl önce Ermeniler Hocalı’da bir soykırım örneği verdi. Bu katliamı unutmayacağız ve unutturmayacağız. Azeri ya da Türk ayırmadan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bizlere düşen onların o fedakarlığını unutmamak.

İLK ANIT İZMİT’TE

Hocalı anıtını Türkiye’de ilk biz yaptık, şimdi tüm Türkiye’de örnek oldu. Hatıra ormanımız gelecek nesillere ilham olacak. Nesimi’de güzel işbirliği yapıyoruz. Bu yaklaşımlar Türk Azerbaycan kardeşliğini daha da sağlamlaştırıyor. Sevgili Azeri kardeşlerim, sizler sadece kendi ülkenizin gençleri değilsiniz bizim de gençlerimizsiniz. Türkiye sizin de vatanınız. İzmit’te sizlere destek olmaktan onur duyuyoruz..

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ

Biz genç dostu bir belediyeyiz. Türk Milleti var olduğundan bu yana bizler hep gençlerimizin enerjisiyle ileriye gittik. Gençlerimize güveniyoruz. Sizlere çok görev düşüyor. Muasır medeniyetler seviyesinin ilerisine geçmek için mücadele vermemiz gerekiyor. Azerbaycan’ın ulu önderi Haydar Aliyev’i Sultan Alpaslan’dan, Yavuz’dan Kurtuluş Savaşımızdan Mustafa Kemal Atatürk’e kadar ülkemizi bugünlere getirmek için fedakarca mücadele edenleri minnetle anıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Hocalı’da  şehit edilenler için dualar okundu. Etkinlikte 28 Azerbaycanlı öğrenciye de bisiklet dağıtıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817