Hocalı Soykırımı ve Liderlere Feraset

Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 yılında Ermenistan ordusu sivil, kadın, çocuk, yaşlı ayırımı yapmadan 613 kişiyi en ağır işkenceler uygulayarak soykırıma tabi tuttu. Bir küsur saat içinde gerçekleştiren bu soykırımda ölen 613 kişiden 106'sı kadın, 83'ü çocuktu. 56 kişi işkenceyle öldürülmüş ve 8 aile tümüyle yok edilmişti. 25 çocuk her iki ebeveynini, 130'u ise bir ebeveynini yitirmişti. 76'sı ergenlik çağında olan 476 kişi ömür boyu sakat kalmış. 1275 kişi tutsak alınmıştı. Ermenistan adeta yıllar yılı biriktirdiği Türk nefretini kusuyordu Hocalıya. Soykırımlardan sabıkalı olup da kendilerine sözde soykırım yapıldığını iddia edenlere inat bizler her daim Hocalıyı zihinlerde tutacağız ve bu katliamın dünyada tanınması için elimizden ne gerekiyorsa yapacağız.”

Eren Elmalı açıklamasının devamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ı tebrik etmesini eleştirdi.

“Karabağ savaşında Ermenistan ordusunun başında bulunan ve Hocalı katliamının baş mimarlarından olan Sarkisyan geçen hafta yapılan seçimle tekrar Cumhurbaşkanlığına seçildi. Azerbaycan kaynaklarından alınan bilgiye göre Sarkisyan 2 milyon bile olmayan Ermenistan’da 2.5 milyon seçmenin oy kullandığı bir seçimle ve başkan adaylarından birinin seçimlerden önce vurulduğu bir seçimle göreve gelmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle şaibeli bir şekilde göreve gelen ve aynı zamanda bir Türk düşmanı olan Sarkisyan’ı tebrik etmesi Azerbaycan’da ki soydaşlarımızı ve bizleri derinden üzmüştür.” Dedi ve Elmalı açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:

“Türklüğü ayaklar altına alanlara, Türk düşmanlarının gayri meşru seçilen Başkanlıklarını tebrik edenlere yani Değerli Devlet Büyüklerimize feraset temennilerinde bulunuyor. Hepimiz Hocalılıyız, Hepimiz Türk’üz diyoruz. Unutmamanın insanlığının ve vefanın gereği olduğunu düşünerekten. Hocalı soykırımını unutmuyor ve unutturmacağız. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşattırmasın.”
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817