Hükümlülere KO-MEK’ten kaynakçılık eğitimi
 Hükümlülere KO-MEK’ten kaynakçılık eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Meslek ve Sanat Eğitimi kursları (KO-MEK), tutuklu ve hükümlü vatandaşlara mesleki eğitim imkânı sunuyor. Denetimli serbestlik yasasıyla cezalarının kalan bir kısmını dışarıda geçiren mahkûmlar KO-MEK’in Seka Kaynak Atölyesinde Kaynakçılık eğitimi alıyorlar.

MESLEK SAHİBİ OLACAKLAR

Cezalarının bir kısmını denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçiren mahkûmlar KO-MEK’in Seka Kaynak Atölyesinde haftanın 3 günü Kaynakçılık eğitimi alıyorlar. Kurs toplamda 208 saat sürüyor. İŞKUR- KO-MEK aracılığıyla devam eden kursta ayrıca kursiyerlere günde 20 TL ve ücretsiz kent kart veriliyor. Mahkûmlar bu süre zarfında kaynakçılık adına detaylı bir eğitim alarak meslek sahibi olacaklar. Ayrıca kursu başarı ile tamamlayanlar sertifika ile ödüllendirilecekler.

TOPLUMA FAYDALI BİREY OLACAĞIZ

Seka Kaynakçılık Atölyesinde eğitim alan 37 yaşındaki Ömer Suat Üzüm aldığı eğitimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KO-MEK’le hayata daha güzel bir şekilde hazırlanmaya başladıklarını belirtti. Üzüm, ‘’Tutukluluğumuz süresince hayata dair bazı şeylerden geri kalmıştık. Fakat KO-MEK sayesinde kendimizi yetiştirerek hızlı adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz’ ’şeklinde konuştu. Daha önce de kaynakçılık yaptığını belirten Üzüm, ‘’Ben daha önce kaynakçılık yaptığımı sanıyordum ama çok amatörce olduğumu KO-MEK’te anladım. Burada kullandığımız aletler ve detaylı gördüğümüz eğitimlerle bu işi artık daha profesyonel bir şekilde yapacağım. İleride topluma faydalı bir birey olmak istiyorum’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817