banner2818
banner2819
banner2821
banner2820

HURDA ARAÇLARINI ALMAYANLAR CEZALANDIRILACAK
 İzmit Belediyesi’nden yol kenarlarına, kaldırımlara, boş arazilere hurda araçlarını terek edenlere  uyarı yapıldı.  Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda kullanım ömrünü tamamlayan ve hurdaya çıkan araçların içinde her türlü haşere gibi zararlının barındığı, bu araçların sarhoş ve madde bağımlılarının mekanı haline geldiği, araçların zamanla parçalanarak içeriğindeki tehlikeli maddelerin doğaya karışıp kirlilik oluşturduğu ve ayrıca her an patlama ve yanma riski taşıdığı hatırlatılarak” mahalleri tek tek dolaşıp  önce araçların yerleri ve sahipleri belirleniyor. Sahiplerinden araçlarını kaldırmaları isteniyor. Kaldırılmayan araçları da Belediye olarak bir kaldırıyoruz” dediler.

 

YASAL İŞLEM YAPILACAK

 

Yetkililer, bundan böyle araçlarını kaldırmayan kişiler hakkında yasal işlem yapılacağını da belirterek” insan ve çevre sağlığı açısından oldukça tehlikeli olan bu araçların temizlenmesi gerekiyor. Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’ın da üzerinde titizlikle durduğu hurda araç konusunda yaklaşık 6 yıldan beri çalışma yapıyoruz. Şimdiye kadar 407 araç  mahalle aralarından temizlendi. Hurda araç sahipleri hakkında bundan böyle yasal işlem yapacağız. Araçlarını kaldırmamakta ısrarcı olanlara Kabahatler Kanunu uyarınca 525.00 TL para cezasının yanı sıra araçlar da yeddi emin otoparklarına kaldırılacaktır” şeklinde uyarıda bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner2817

banner2823

banner2822

banner2824

banner2825

banner2826